Košarka

"Napravili smo što smo mogli"

Matej Milanović • utorak, 15.09.2009.
"Napravili smo što smo mogli"
Foto: EPA

U ruskoj košarkaškoj reprezentaciji vlada zadovoljstvo nakon pobjede protiv Makedonije koja im je otvorila vrata četvrtfinala na Europskom prvenstvu. Makedonci pak nisu previše žalosni budući da su pokušali sve što su mogli kako bi danas iznenadili branitelje naslova...

Izbornik Rusije David Blatt rekao je nakon utakmice s Makedonijom da je ponosan na svoje momke što su dobili susret u kojem nisu briljirali: "Morali smo pogledati duboko u sebe da bismo dobili ovu košarkašku utakmicu jer je stvarno izgledalo blijedo u jednom trenutku. Ipak, na kraju smo se pronašli. Ponosan sam na ono što smo učinili i gledam s iščekivanjem prema idućem krugu."

Blatt je također rekao kako je za njega najpozitivnija stvar dosadašnjeg natjecanja to što je njegova momčad puno napredovala u odnosu na to kakvi su bili prije Europskog prvenstva: "Najbolja stvar koju smo postigli tijekom proteklih dana je poboljšati se. Imamo veoma neiskusnu momčad i ovakvi turniri zahtijevaju da napredujete. Nije nas strah, možemo napraviti veliki rezultat, ali još smo jako daleko od toga."

Vezane vijesti

Anton Ponkrašov, danas autor sedam asistencija i deset poena, pridružio se svom treneru i izrazio zadovoljstvo pobjedom protiv Makedonije, koja im je osigurala nastup u četvrtfinalu: "Danas je bila jako jako teška utakmica. Svima je bilo jasno da nam je trebala pobjeda kako bismo otišli u četvrtfinale. Makedonija je pokazala dobru košarku i bilo je teško igrati protiv njihove jake obrane. No, na kraju smo pronašli put."

Izbornik Makedonije, Jovica Arsić, smatra da je njegov sastav dao sve od sebe i priznaje da Rusi zasluženo napreduju: "Imali smo problema u zaustavljanju Morgova i njegovih napadačkih skokova. Igrali smo žestoko 40 minuta, ali bolja momčad ide u četvrtfinale."

Jedan od njegovih najvažnijih igrača, Vrbica Stefanov, slaže se da su odigrali koliko su mogli i zadovoljan je što su s reprezentacijom kao što je Rusija odigrali izjednačen susret: "Napravili smo sve što smo mogli kako bismo pobijedili u današnjoj utakmici. Pokušali smo igrati 40 minuta obrane. Nismo zaboravili da igramo protiv Rusije, ali bilo je odlično što smo ostali u igri do samog kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!