Nogomet

"Dinamo će pobijediti 2:0"

Borna Rupnik • srijeda, 16.09.2009.
"Dinamo će pobijediti 2:0"
Foto: Dejan Popek

Dinamov prvi nastup u novoosnovanoj Europskoj ligi privlači mnogo pažnje, pa je tako svoju prognozu ponudio i nekadašnji stanovnik plave svlačionice, Boško Balaban...

Bivši napadač Dinama, Boško Balaban, danas brani boje grčkog Panioniosa, ali u četvrtak će jednim okom ipak pratiti zbivanja na maksimirskom stadion, gdje će njegov nekadašnji klub u sklopu prvog kola Europske lige dočekati belgijski Anderlecht.

"Dinamo će sigurno pobijediti Anderlecht. Prognoziram rezultat 2:0", najavio je Balaban, a kako je uvodna pobjeda iznimno vrijedna, teško bi bilo pronaći plavog simpatizera koji bi imao nešto protiv.

Svoju je izjavu objasnio sljedećim argumentima: "Dinamo je tehnički vrlo potkovana te vrlo uravnotežena momčad. Imaju vješte igrače poput Čileanca Moralesa i Brazilca Sammira, ali najveća će prijetnja Anderlechtu biti Mario Mandžukić, novi reprezentativac".

"Što se obrane tiče, tu su Robert Kovač, koji je nekoć igrao u Juventusu i argentinski reprezentativac Leandro Cufre. Velika je Dinamova snaga i Tomislav Butina", nastavio je Balaban, dobar poznavatelj belgijskog nogometa.

Naime, dio je karijere proveo u Club Bruggeu. U 83 prvenstvena nastupa za taj belgijski klub postigao je 40 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!