Nogomet

Jacobs: "U Zagreb s pričuvnom momčadi"

Vedran Attias • srijeda, 16.09.2009.
Jacobs: "U Zagreb s pričuvnom momčadi"
Foto: Kristijan Komarica

Prije treninga njegove momčadi na Maksimiru pred novinare, uglavnom gostujuće, došao je trener Anderlechta Ariel Jacobs i najavio dobru igru svoje momčadi i osvajanje minimalno boda...

Što trener gostiju Ariel Jacobs očekuje od prve utakmice Europske lige?: "Očekivanja imam kao i uvijek: dolazimo na utakmicu i nadamo se dobroj predstavi i tri boda, ali ovo je nogomet i teško je išta prognozirati prije same utakmice."

Hoće li biti nekih izmjena u momčadi nakon poraza u domaćem prvenstvu?: "Mislim da je posao svakog trenera napraviti promjene u momčadi. Nakon poraza svi očekuju promjene, a ako pobjedite onda promjene nisu potrebne. Ova utakmica koja je pred nama nije kao one u domaćem prvenstvu nego je drugačija."

Je li se Suarez, jedan od najbitnijih igrača belgijske momčadi, oporavio od ozljede?: "Vidjet ću nakon treninga i tek ću poslije znati može li on izdržati napor utakmice." Koliko dobro znate Dinamovu momčad i njezine dobre odnosno loše strane?: "Kao svaki trener, znam dosta o protivniku. Moj kolega na klupi Dinama također zna dosta o nama i to nije ništa neobično, no realnost nam govori kako je ovo prva utakmica natjecanja i nitko točno ne zna koliko vrijedi i on sam i protivnici."

"Ne može bilo tko biti hrvatski prvak"

Nakon trenera, mikrofon je uzeo Guillaume Gillet i kratko poručio: "Shvaćamo ozbiljnost situacije i znamo da neće biti lako, ali klub je uložio u mlade igrače i na njima je pokazati kako je povjerenje bilo opravdano." Prije 15 ili 20 godina Anderlecht bi bio favorit, no danas je situacija ipak drugačija: "Shvaćamo Dinamo itekako ozbiljno jer se sigurno radi o dobroj momčadi; prvaku Hrvatske i kao takve ih shvaćamo. Ne može bilo tko biti prvak Hrvatske za koju znamo kakav igra nogomet." O duelima s Mandžukićem je rekao: "Radi se o reprezentativcu Hrvatske i to dovoljno govori o kako se kvalitetnom igraču radi, no igrao sam protiv puno dobrih igrača i to je uvijek izazov."

Ipak, Jacobs vidi jednog favorita skupine A Europske lige: "Ja sam gledao Ajax prošli tjedan i ostavili su odličan dojam na mene i stoga ih vidim kao ekipu koja može proći naše skupine, a za drugo mjesto će se boriti preostale tri momčadi. O prolazu će odlučivati detalji."

Anderlecht u Zagrebu neće moći računati na bitnog igrača Jana Polaka: "Nije bilo transfera nakon ozljeda, što zbog nedostatka vremena što zbog politike kluba, no jasno je da svaki igrač koji je u kadru mora biti spreman uskočiti u momčad; mlađi ili stariji. Naravno, dobro je što imamo niz mladih igrača za koje sam siguran da mogu odraditi svoj posao na najboljoj razini."

Dinamo je uvjerljivo vodeća momčad lige i je li teško procijeniti njihovu vrijednost temeljem nastupa u domaćoj ligi?: "Sve hrvatske momčadi, pa tako i Dinamo, su imali dosta igrača koji su igrali na europskom nivou te se tako prodali kao recimo: Boban, Šuker, Prosinečki, Viduka, Balaban i nedavno Eduardo. Koliko god se oni možda malo štede i nemaju toliko motiva u domaćem prvenstvu, sigurno je kako im toga u Europi neće nedostajati jer se žele dokazati na europskoj razini."

Navijači bi mogli biti velika prednost Dinamu: "Prije par godina smo osjetili tu potporu Maksimira kada smo ovdje igrali protiv Hrvatske i sigurno da je ona značajna. Zagrebačka publika je dosta agresivna i bodri svoju momčad pa će to sigurno biti olakšavajuća okolnost za domaćina jer publika može odigrati važnu ulogu."

Belgijske kolege je zanimalo postoji li mogućnost da će s obzirom na derbi u prvenstvu sljedećeg vikenda odmarati igrače?: "Naravno, u Zagreb dolazim s pričuvnom momčadi", uz smiješak je rekao trener belgijskog diva novinaru koji je postavio pitanje za kojeg nam se učinilo kako mu ne spada među najdraže djelatnike sedme sile.

Bilo kako bilo, Jacobs ima formulu za prolazak: "Nepisano pravilo je da je u Europi dovoljan bod u gostima, a tri kod kuće pa smatram da bi to i nama bilo dosta." Nadamo se kako će mu formula propasti već na prvom ispitu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!