Nogomet

Skupina E: Minimalne pobjede domaćina

Marin Pintur • srijeda, 16.09.2009.
Skupina E: Minimalne pobjede domaćina
Foto: EPA

Teže od očekivanog, Liverpool je došao do prvih bodova u novoj sezoni Lige prvaka, dok je Lyon u važnoj utakmici svladao Fiorentinu nakon što su Talijani cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manjka...

Liverpool – Debrecen 1:0
(Kuyt45'+1')

Liverpool, u najjačem sastavu, na svom se Anfieldu dugo mučio s mađarskim prvakom Debrecenom. Mađari, kojima je ovo bio prvi nastup u Ligi prvaka dobro su se držali kod velikog protivnika, ali u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena koncentracija im je pala. Tada je mađarska vrata svojim pogotkom otključao Dirk Kuyt.

Iako se očekivalo da će Liverpool u drugom poluvremenu povećati svoju prednost, to se nije dogodilo. Štoviše, Debrecen se pokazao opasnim protivnikom, uputio je 14 udaraca prema vratima Reine. Međutim, do izjednačenja ipak nisu uspjeli doći.

Lyon – Fiorentina 1:0
(Pjanić 76')

Lavovi s Gerlanda su teško, ali zasluženo došli vrijedne pobjede protiv Fiorentine. U tome im je puno pomogao napadač gostiju i talijanski reprezentativac Alberto Gilardino koji je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela isključen zbog udaranja laktom domaćeg Toulalana.

Puleni Claudea Puela u drugo su poluvrijeme ušli odlučni materijalizirati prednost igrača više. Nakon mnogih napada to im se isplatilo u 76. minuti kad je velika tri boda za domaćine postigao bosansko hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić. Taj bi se pogodak mogao pokazati izrazito važnim za konačan plasman ove skupine.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Liverpool1:0Debrecen
Lyon1:0Fiorentina
1Fiorentina 614:7+715
2Lyon 612:3+913
3Liverpool 65:7-27
4Debrecen 65:19-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!