Nogomet

Započela turneja Uefine Lige prvaka

Sportnet • četvrtak, 17.09.2009.
Započela turneja Uefine Lige prvaka

Grupa UniCredit jučer je službeno započela svoje trogodišnje sponzorstvo Uefine Lige prvaka te ugostila Turneju pehara Uefine lige prvaka u Milanu. Ovaj glamurozni događaj nogometnim navijačima i široj javnosti omogućuje da vide pehar uživo i osjete uzbuđenje koje donosi najprestižnije nogometno natjecanje...

Od jučer do 20. rujna pehar će biti izložen na Piazzi Duomo u povijesnom središtu grada. Tu će biti i brojne atrakcije kroz koje će posjetitelji moći besplatno istražiti slavni svijet Uefine Lige prvaka.

Prolaskom kroz "tunel za igrače", posjetitelji će ući u uzbudljivi prostor izložbe koji se sastoji od fotografija, video zapisa i multimedijskih efekata koji oživljavaju velike utakmice, golove i povijesne trenutke natjecanja. "Zid slave" posvećen je najvećim prvacima svih vremena Europskog kupa i njegove sljednice Uefine Lige prvaka, dok se na velikim zaslonima prisjećamo čarobnih trenutaka ovog prestižnog turnira.

Predstavnici Grupe UniCredit, Uefe i Grada Milana, kao i međunarodne nogometne zvijezde poput Luísa Figa i Franca Baresija, predstavili su događaj na konferenciji za tisak jučer na Piazzi Duomo, prostoru gdje će se održati Turneja pehara Uefine Lige prvaka.

Paolo Fiorentino, zamjenik glavnog izvršnog direktora Grupe UniCredit, istaknuo je da je "zahvaljujući Grupi UniCredit pehar izložen pred milanskom publikom po prvi puta nakon finala 2001. Svi će imati priliku biti blizu pehara i osjetiti uzbuđenje ovog velikog događaja iz prve ruke, događaja koji ujedinjuje ne samo nogometne navijače, nego i sportske entuzijaste iz svih zemalja. Sponzorstvo Uefine Lige prvaka", objasnio je, "predstavlja važan korak u razvoju našeg brenda širom Europe jer će, zahvaljujući njegovom globalnom učinku, UniCredit ostvariti značajnu i dugoročnu vidljivost i svijest o brendu".

Rob Faulkner, direktor komunikacija u Uefi, dodao je: "Uz pomoć UniCredita i njegovu snažnu prisutnost u Europi, posebice Srednjoj i istočnoj Europi, Uefina Liga prvaka nastavit će sa širenjem svog brenda u regiji, a Turneja Uefinog pehara predstavlja ključnu inicijativu u tom smjeru", G. Faulkner smatra da je ovo partnerstvo uzajamno korisno: "Također smo uvjereni da će Uefina Liga prvaka, kao vodeće sportsko natjecanje, pomoći UniCreditu da razvije i poboljša svijest o svom brendu i svoj identitet."

Alan Rizzi, pročelnik za sport u Milanu, izjavio je sljedeće: "Velika je čast za naš grad što može ugostiti Turneju pehara Uefine Lige prvaka te smo oduševljeni što su UniCredit i UEFA za pokretanje ovog događaja odabrali Milano, koji je ove godine također europski glavni grad sporta. Naša predanost velikih sportskim događajima ovime ne prestaje jer se nadamo da ćemo u budućnosti na stadionu Meazza ugostiti i finale Lige prvaka".

Turneja pehara Uefine Lige prvaka također će posjetiti Zagreb 25. i 26. rujna, Bukurešt 3. i 4. listopada, Budimpeštu 10. i 11. listopada, a završit će u Sofiji 17. i 18. listopada. Turneja će drugu skupinu zemalja obići 2010., a treću 2011. godine.

Turneja predstavlja jednu od glavnih inicijativa u sklopu UniCreditovog trogodišnjeg sponzorstva Uefine Lige prvaka, strateškog poduhvata koji će UniCreditu omogućiti da poveća svoju vidljivost kao europske bankarske grupe sa snažnim i dubokim korijenjem u 22 zemlje. Kroz sponzorstvo Uefine Lige prvaka, UniCredit će u suradnji s lokalnim zajednicama u zemljama u kojima je prisutan također razviti niz društvenih inicijativa kroz koje će se kod svih zaposlenika osnažiti osjećaj pripadnosti Grupi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!