Nogomet

"Odigrali smo fantastičnu utakmicu"

Antonija Pavlić • četvrtak, 17.09.2009.
"Odigrali smo fantastičnu utakmicu"
Foto: EPA

Strateg Intera Jose Mourinho bio je itekako zadovoljan igrom svoje momčadi protiv prvaka Europe u prvom kolu skupina Lige prvaka...

Trener Intera Jose Mourinho gotovo da nije imao što za prigovoriti svojim nogometašima nakon što su na San Siru izvukli bod protiv branitelja naslova prvaka Europe Barcelone.

"Odigrali smo fantastičnu utakmicu protiv europskih prvaka i najbolje svjetske momčadi. Dobro smo reagirali na njihove napade, bili kompaktni u obrani, a mogli i postići pogodak i lako pobijediti", pričao je Mourinho poslije utakmice.

"Bila je to sjajna utakmica, premda gledatelji nisu mogli vidjeti golove. No, zato su svjedočili iznimnom taktičkom, mentalnom i fizičkom nadmudrivanju", "ispričao" se navijačima Intera, koji su susret pohodili u velikom broju.

"Barcelona je napadačka momčad i veoma se teško obraniti od njezinih napada - što je veliki plus za našu obranu. Imali su više prilika od nas, no oni međusobno mogu igrati i žmireći, dok mi imamo četiri-pet novih igrača i još uvijek se upoznavamo."

Nije mogao kontroverzni trener izbjeći pitanje o njegovom bivšem pulenu, a sada članu Barce, Zlatanu Ibrahimoviću. "Pozdravio sam Zlatana i prije i poslije susreta, a posebno sam na njega motrio i na travnjaku", kratko je prokomentirao.

Konačni ishod, s druge strane, nije zadovoljio Josepa Guardiolu. "Nikada nije lako igrati protiv ekipe koja se parkira u vlastiti šesnaesterac. Pokušali smo osvojiti sva tri boda, naporno smo radili čitavu utakmicu i to nam nitko ne može osporiti. Ponosni smo na tu činjenjicu, premda rezultat nije niti dobar niti loš."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!