Nogomet

"Bili smo pametniji"

Vedran Attias, Borna Rupnik • četvrtak, 17.09.2009.
"Bili smo pametniji"
Foto: Kristijan Komarica

Kapetan Anderlechta Olivier Deschacht nije se libio priznati da su Belgijci došli ovdje čuvati vrata i tako pokušati nadmudriti zagrebački sastav. U tome su uspjeli i nema druge nego im čestitati na izborenim bodovima...

Olivier Deschacht na terenu je više puta podviknuo na svoje suigrače, ali isplatilo se - Anderlecht je iz Maksimira odnio sva tri boda. Pred novinarima je bio miran i zadovoljan učinjenim.

Naime, Belgijci su došli po rezultat, a ne dojam. "Naša je taktika bila obrana. Prije smo u Zagrebu znali gubiti, i to s velikim razlikama te smo se pripremili u skladu s time. I dobro smo odabrali, defenzivna igra nam je donijela plod", prokomentirao je poslije susreta.

No, ne smatra da se njegova momčad ovom pobjedom prometnula u favorita skupine: "Ne zaboravimo da je i rumunjski predstavnik dobar. Mi moramo biti skromni i nastaviti marljivo raditi, samo tako možemo osigurati plasman dalje".

Dinamu je priznao da kvalitetu, pritom iznijevši ključnu istinu zagrebačkog ogleda: "Mi smo jednostavno bili pametniji. Naravno, trebalo je i malo sreće. Dinamo je dobra momčad, premda danas nije bio najbolji. Tehnički su potkovani i ne može se reći da su ispali iz utrke za nastavak natjecanja".

Nakon takve Anderlechtove prezentacije i još jednog maksimirskog razočaranja, stvarno se više nema što dodati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!