Košarka

"Ponovno ista priča"

Mihaela Bradovski • petak, 18.09.2009.
"Ponovno ista priča"
Foto: EPA

Hrvatska je izgubila još jednu "povijesnu" utakmicu. Razočaranje u našoj reprezentaciji bilo je veliko, a izjave nakon susreta dali su Roko Ukić i Sandro Nicević...

Bilo je teško bilo što reći nakon ovog dvoboja. Lica Roka Ukića i Sandra Nicevića pred kamerama HTV-a više su govorila od riječi.

"Ne znam što bih uopće pametno rekao, totalno sam emotivno ispražnjen. Vidjeli ste i sami kako se utakmica razvijala. Mislim da smo prvo poluvijeme igrali napadački odlično, Sloveniji nitko nije zabio 47 poena na poluvremenu, međutim sve ono što je prolazilo u prvom dijelu, u nastavku nije. Dosta smo iz individualnih poteza rješavali Zoki i ja u prvom poluvremenu, a u drugom su se oni dosta skupili, nailazili smo unutra na njihov zid i nismo uspjeli naći adekvatna rješenja. U obrani smo cijelu utakmicu imali ogromnih problema s Lorbekom i uz to nam je Slokar pogodio nepredviđene dvije, tri trice i mislim da se tu utakmica prelomila. Ponovno četvrtfinale, ponovno utakmica na jednu loptu i ponovno poraz", teško je nalazio riječi Ukić.

Gdje je utakmica prelomljena, je li tehnička Popoviću prekomila utakmicu?

"Sigurno je da smo 14 sekundi prije kraja imali 13 razlike i loptu i onda tehnička kakvu ja nikad nisam vidio, u mrtvom vremenu, u verbalnom dvoboju. Pogodili su, a mi smo tu izgubili sedam poena. Bilo je očigledno već od početka da nam suci neće dati da odemo na 20 razlike i tu smo se možda trebali malo bolje pripremiti i reagirati. U drugom su nas poluvremenu odmah uhvatili u taj mlin, prije svega defanzivno, gdje mi nismo znali u napadu naći rješenje. Prednost se brzo otopila, preuzeli su kontrolu utakmice i na kraju s tih par šuteva, par detalja bili sretniji i spretniji i dobili utakmicu."

Poput Ukića, i Sandro Nicević bio je vrlo razočaran.

"Kako neće biti teško, imali smo utakmicu u našim rukama pa smo je poklonili, nažalost. U prvom poluvremenu smo igrali odlično, kretali se u napadu s puno dodavanja i puno nesebične igre, a u obrani čvrsto. U trećoj četvrtini smo imali taj, rekao bih, veliki pad gdje smo zabili samo tri poena i stali s igrom u napadu i to nas je na kraju koštalo. Oni su na kraju utakmice bili spretniji, pogodili nekoliko šuteva više i otišli u polufinale."

Nema vremena za plakanje i analiziranje, već u subotu igramo vrlo važnu utakmicu protiv Rusije.

"Nema pitanja da li se stignemo oporaviti ili ne, moramo se oporaviti, moramo tu utakmicu odigrati puno bolje od one prve s njima i mislim da imamo mogućnosti ostaviti za sobom ovo razočaranje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!