Nogomet

"Mi smo favoriti"

Borna Rupnik • subota, 19.09.2009.
"Mi smo favoriti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon razočaranja u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Darijo Srna poveo je svoj Šahtar u Belgiju. Ukrajinci su uz jedan pogodak našeg reprezentativca upisali glatku pobjedu, a Srna smatra da je upravo njegov klub ovogodišnji favorit za naslov...

Premda je Šahtaru iz Donjecka ove sezone cilj bila isključivo Liga prvaka - štoviše, vlasnik Rinat Ahmetov poslije osvajanja Kupa Uefe najavljivao je i pohod na vrh - Darijo Srna i njegovi suigrači morat će se zadovoljiti Europskom ligom.

I dobro su počeli - Club Brugge je šaptom pao na svom terenu (1:4). "Znali smo i prije utakmice da smo bolji. Osvajači smo Kupa Uefe i došli smo odigrati kako znamo i demonstrirati svoju moć. Za osvajanje prvog mjesta u skupini najvažnije je bilo pobijediti", rekao je Srna.

"Igrali smo napadački, tehnički potkovan nogomet i zaslužili smo ta tri boda. Mislim, zapravo znam - mi smo favoriti za osvajanje ove titule", nastavio je hrvatski reprezentativac.

Potvrdu te teze nalazi u sljedećem: "U Belgiju smo doputovali bez dvojice ponajboljih igrača. Ilsinho je ozlijeđen, a Čigrinsky je otišao u Barcelonu. Međutim, puni smo samopouzdanja. Pogledajte mladog stopera Rakitskyja - ima samo 20 godina i ovo mu je bila prva europska utakmica te tek druga ili treća u prvom sastavu".

Naravno, mjesta za napredak uvijek ima, kaže Srna: "Nismo uvijek bili dovoljno usredotočeni na završno dodavanje. Da smo bili pažljiviji, mislim da smo mogli zabiti i više".

Šahtarovu konkurenciju u skupini J čine još francuski Toulouse i beogradski Partizan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!