Ostali sportovi

Millaru Toledo, Bassu podij, Valverdeu još 110 km

Maja Giljanović • subota, 19.09.2009.
Millaru Toledo, Bassu podij, Valverdeu još 110 km
Foto: EPA

Garmin-Slipstream odrađuje Vueltu iz snova. Nakon Toma Danielsona, Tylera Farrara i Rydera Hesjedala etapu je osvojio i David Millar.

27 kilometara dugačku utrku protiv sata - pretposljednju etapu ovogodišnje posljednje od tri najveće utrke svijeta (Tour, Giro, Vuelta) - osvojio je David Millar (35:53). Britanac (Garmin-Slipstream) je naplatio godine iskustva i "isporučio" što je najavio prije tri dana: "Toledo je moj cilj od prvog dana. Svjestan sam da sam odvozio prilično neprimjetnu Vueltu, ali kronometar u Toledu ću napasti svom snagom".

Drugo je mjesto osvojio olimpijski pobjednik Samuel Sanchez (Euskaltel), treće Cadel Evans (Silence-Lotto), Top 5 upotpunjuju i Gustavo Cesar Veloso (Xacobeo) i Roman Kreuziger (Liquigas), a zlatna majica Antonio Valverde (Caisse d'Epargne) je zauzeo sedmo mjesto.

Ivan Basso je 18. mjestom skliznuo na četvrto mjesto u ukupnom poretku, a podija se dokopao Evans. Australac nakon tuge na Touru ni na Vuelti nije bio osobito sretne ruke (više od minute je izgubio prošli tjedan zbog šlampavosti svog tima koji je puževom sporošću reagirao kad je Evansu pukla guma), ali je u Toledu nadoknadio i 14 sekundi zaostatka i zaradio još 40 sekundi prednosti ispred Talijana.

Valverde svoj prvi biciklistički Grand Slam uoči posljednje 21. etape praktički nosi u džepu. Sanchez je zaostatak spustio ispod jedna minute (55 sekundi), Evans na trećem mjestu zaostaje minutu i pol i 29-godišnjem Španjolcu - drugom 2006. i trećem 2003. i 2004. - ne slomi li primjerice nogu u 110 km od Rivas Vaciamadrida do Madrida - pljesak desetaka tisuća navijača na Plaza de Cibeles ne može izmaknuti.

Vuelta a Espana, 20. etapa:
1.Millar (Velika Britanija, Garmin-Slipstream) 35:53
2.Sanchez (Španjolska, Euskaltel) +5
3.Evans (Australija, Silence-Lotto) +9
4.Veloso (Španjolska, Xacobeo) +20
5.Kreuziger (Češka, Liquigas) +30
...

Ukupan poredak:
1.Valverde (Španjolska, Caisse d'Epargne) 84h10:32
2.Sanchez (Španjolska, Euskaltel) +55
3.Evans (Australija, Silence-Lotto) +1:32
4.Basso (Italija, Liquigas) +2:12
5.Mosquera (Španjolska, Xacobeo) +4:27
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!