Ostali sportovi

Poraz Cro Copa i Pokrajca

Ratko Martinović • nedjelja, 20.09.2009.
Poraz Cro Copa i Pokrajca

Veliki ulog za pobjednika ove borbe je očito bio prevelik teret na leđima našeg borca. Prekid u trećoj rundi nakon Mirkovih problema s vidom je donio pobjedu tehničkim nokautom ionako dinamičnijem Ciganu...

Loša i prilično pasivna predstava bez prave inicijative s bilo koje strane je ono što najviše razočarava običnog gledatelja. Borba koju je započeo Ciganov ulazak u ring uz temu iz Rockyja, a upravo ju je taj Rocky i obilježio jer je sve na momente izgledalo poput veteranske borbe, bila je jednosmjerna od početka. Bez obzira na to, dojma smo da je Mirko jednim pravim udarcem sve mogao riješiti zbog enormnog Ciganovog respekta, no, nažalost, taj udarac nismo dočekali. Treća runda, serija udaraca od strane Brazilca i kraj je došao predajom našeg borca zbog spomenutog razloga. Veliko razočaranje i gorak okus ostaju kod svakog Filipovićevog navijaca, ne toliko zbog poraza već zbog njegove upitne borilačke budućnosti.

Borba protiv velikog Minotaura je sada u pitanju pošto Cigano i on treniraju zajedno, te će biti zanimljiv budući fightcard. Mirko pak mora čekati novu šansu ako uopće bude htio nastaviti s borbama u UFC-u.

Debi Igora Pokrajca nije prošao onako kako se Igor nadao. Iako je pružao dobar otpor tijekom cijele borbe ipak je izgubio i to isključivo zbog većeg iskustva svog protivnika. Znalo se i prije borbe da će biti iznimno teško što se i pokazalo istinom, te je sada na Pokrajcu samo išcekivanje eventualne nove UFC prilike. Službeni rezultat je jednoglasna sudačka odluka, u bodovima 30:27 za Matyushenka.

Iz ostalih borbi valja izdvojiti efektan nokaut i seriju udaraca Tysona Griffina, brzi nokaut uz mogući nedopušten udarac u potiljak Josha Koschecka u borbi protiv Franka Trigga, fantastičnu premijernu predstavu Paula Daleya, te nokaut Belforta nad Franklinom u borbi veceri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!