Košarka

Pau Gasol pretplaćen

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.09.2009.
Pau Gasol pretplaćen
Foto: EPA

Posljednja petorka dana mogla bi se sastojati i od petorice Španjolaca, no obzirom da su se igrale još tri utakmice, red je ne zaboraviti ih. Ipak, europski prvaci uzimaju dva mjesta...

Playmaker

Antoine Diot (Francuska) - 29 minuta, 18 poena, 3 skoka, 2 ukradene: Mladi Francuz dobio je u susretu za peto mjesto najveću minutažu na turniru. Igrao je punih 29 minuta i za to vrijeme bio najbolji francuski pojedinac u na kraju zasluženoj pobjedi protiv opuštene Hrvatske.

Vezane vijesti

Šuter

Vitalij Fridzon (Rusija) - 35 minuta, 26 poena, 5 asistencija, 2 skoka, 2 ukradene: Veliku utakmicu odigrao je Vitalij Fridzon u susretu za sedmo mjesto. No treba uzeti u obzir kako je to i djelomično zbog mlake turske obrane, ali svejedno mu treba odati priznanje za sjajnu šutersku dionicu. Sedam trica iz 11 pokušaja treba i na zagrijavanju ubaciti.

Krilo

Rudy Fernandez (Španjolska) - 27 minuta, 13 poena, 5 skokova, 3 asistencije: Još jedna raznovrsna predstava Rudyja Fernandeza koji je uz Paua Gasola bio prvi španjolski igrač tijekom cijelog prvenstva. I ovu utakmicu sa Srbijom odigrao je dobro iako je promašio nekarakteristično puno otvorenih šuteva.

Krilni centar

Sofoklis Schortsanitis (Grčka) - 32 minute, 23 poena, 6 skokova, 2 ukradene, 2 blokade: Baby Shaq dao je veliki doprinos u osvajanju brončane medalje. Schortsanitis je odigrao sjajnu utakmicu u susretu za treće mjesto, Slovenci mu nisu mogli baš ništa i najzaslužniji je za pobjedu.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 22 minute, 18 poena, 11 skokova, 3 blokade: Nije bilo potrebe za većom minutažom od datih 22 minute. Gasol je i za to vrijeme odradio ogroman posao, Španjolska je imala visoku prednost i mogao je uživati iz prvog reda u odličnoj prezentaciji svojih suigrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!