Košarka

Scariolo: "Hvala na Ferrariju"

Branko Barić • ponedjeljak, 21.09.2009.
Scariolo: "Hvala na Ferrariju"
Foto: EPA

Reprezentacija Španjolske potpuno je nadigrala u finalu ovogodišnjeg Eurobasketa Srbiju, te je tako ova zaista fenomenalna generacija španjolskih košarkaša uspjela doći do jedinog zlata koje im je nedostajalo u kolekciji. Iako je sastavljena od brojnih velikih zvijezda europske i svjetske košarke, ponovno se najviše istakao Pau Gasol

"Ovo je nevjerojatan osjećaj", rekao je službeno najkorisniji igraš turnira. "Nevjerojatna godina je iza mene – prvo NBA naslov s Lakersima, pa sad naslov europskog prvaka s reprezentacijom, jedini koji nam je falio. Igrali smo briljantni i zaista smo zaslužili uživati u ovome."

"Ovo je dan kojeg smo sanjali još od srpnja. Najimpresivnije od svega nije što smo napravili, već kako smo napravili, a pritom mislim na našu dominaciju u zadnjih nekoliko utakmica", blistao je nakon utakmice Talijan na klupi Španjolaca Sergio Scariolo. "Treba skinuti kapu igračima koji su pokazali veliku profesionalnost, požrtvovnost i vjeru tijekom čitavog turnira. Veliko hvala i pomoćnim trenerima za njihove savjete i našem savezu što mi je omogućio da vozim ovaj Ferrari."

Vezane vijesti

Dušan Ivković napravio je nevjerojatno veliku stvar odvevši mladu reprezentaciju Srbije bez svojih najvećih zvijezda odmah do srebrne medalje, čega je on potpuno svjestan: "Jako sam zadovoljan našim nastupom u Poljskoj i iskreno mogu reći da smo osvojili medalju mnogo ranije nego što smo očekivali." Najveći razlog poraza u finalu srpski trener vidi u pritisku: "Mislim da su na ovoj utakmici moji igrači prvi put osjetili pritisak. To se najbolje vidjelu u skoku u prvom poluvremenu kojeg su Španjolci dobili 24:7. Drugi razlog ovakvog poraza je nedostatak pomoći igrača s klupe kao što smo to imali u prijašnjim utakmicama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!