Nogomet

Timisoari pobjeda u gostima

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 21.09.2009.
Timisoari pobjeda u gostima
Foto: Sandro Donda

Dinamovi protivnici u Europskoj ligi ovoga vikenda nisu bili uvjerljivi kao zagrebačka momčad kontra Rijeke, no kvalitete tih sastava i liga ipak se ne mogu uspoređivati. Anderlecht je kod kuće izborio remi protiv Genta, dok je Timisoara minimalno u gostima svladala Vaslui...

Koliko slaba Prva HNL utječe na europske prezentacije hrvatskih predstavnika zorno je prikazano Dinamovim porazom od Anderlechta na Maksimiru.

Modri u HNL-u nemaju dostojnog suparnika; mrežu tresu "kada se sjete" - napadači su već u prvih osam kola izvježbali udarce kao nikada do sada, a i veznjaci, primjerice Pedro Morales nezaustavljivo postižu pogotke i briljiraju - protiv slabih protivnika.

Zato se i događa da izlaskom na europsku scenu sve to postaje niža klasa i Dinamo se ne može nositi s kvalitetom čak i prosječnih europskih momčadi. Europa pogreške ne oprašta, Rijeka, Međimurje i Istra da.

Sljedeći protivnik Zagrepčana u Europskoj ligi nije imao nimalo lako posao protiv Vasluia u 7. kolu rumunjske lige, što dokazuje kako su i oni tri velika koraka ispred HNL-a.

Ostala je Timisoara neporažena u sedam utakmica ove sezone; četiri su puta izborili remi, a uključujući i ovu pobjedu pogotkom Dorina Goge u 56. minuti, slavili su tri puta, te se smjestili na treću poziciju prvenstvene ljestvice.

Anderlecht je pak nastavio s "lošijim" rezultatima nakon "sretne" pobjede nad Dinamom. Pred svojim navijačima nije briljirao, te je unatoč vodstvu pogotkom Mazucha u 31. minuti uspio izvući tek remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!