Zimski sportovi

Graz nudi Medveščaku brz oporavak

Borna Rupnik • utorak, 22.09.2009.
Graz nudi Medveščaku brz oporavak
Foto: Davor Sajko

EBEL liga ne ostavlja puno vremena za meditaciju te su hokejaši Medveščaka već usredotočeni na novi susret. Treću domaću utakmicu odigrat će u utorak protiv prvog austrijskog predstavnika na svom ledu, Graz 99ersa...

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka u nedjelju su po prvi puta iskusili poraz. Domaći VSV ih je u Villachu ostavio bez šansi - tek je Marko Lovrenčić uspio postići počasni pogodak u porazu 5:1. No, samo dva dana kasnije našeg predstavnika čeka novi izazov.

U Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi Graz 99ers, četvrtoplasirana momčad lige. Međutim, i oni dolaze s okusom poraza - u posljednjem su kolu poraženi rezultatom 3:1 u Linzu.

Euforija u glavnom gradu još uvijek ne jenjava te se može očekivati da će Medvjede prema novom dobrom rezultatu gurati i bučna podrška s tribina, pri čemu će igrači dati sve od sebe da se vrate na pobjedničke staze.

"Znali smo da će kad-tad stići i prvi poraz, a Villach je ionako u odličnoj formi. Mi smo se odmah poslije tog susreta koncentrirali na dvoboj protiv Graza i pokušat ćemo ostvariti još jednu pobjedu", rekao je trener Medveščaka Enio Sacilotto.

Kanađanin bi ovoga puta mogao odmarati sjajnog Slovenca Roberta Kristana i na vrata od prve minute poslati Vanju Belića, no bude li neizvjesno, Kristan će vjerojatno dobiti priliku dati svoj obol. Mato Mlađenović još uvijek liječi ozljedu ramena.

Gosti u Zagreb dolaze u nešto oslabljenom sastavu. Nedostajat će im Martin Hohenberger, Sven Klimbacher i vratar Sebastien Charpentier, ali to ne znači da će istaknuti bijelu zastavu.

Štoviše, kapetan 99ersa Harry Lange smatra da bi se njegova momčad mogla osladiti pobjedom: "Zašto ne? Kao i svi drugi, volimo igrati pred brojnom publikom. Pustit ćemo Medveščak da nas napadne i prijetiti u protunapadima. Osjeti se da smo napredovali i samo trebamo realizirati prilike koje stvorimo".

Pravdu će na ledu dijeliti sudačka trojka Tschebull, Ettlmayr i Podlesnik, a u istom se terminu igra i derbi kola - u izravnoj borbi za prvo mjesto sučelit će se Linz i Villach.

EBEL liga, peto kolo:
Medveščak Zagreb - Graz 99ers, 19:15

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!