Košarka

"Protiv Hrvatske je bilo najteže"

Mihaela Bradovski • utorak, 22.09.2009.
"Protiv Hrvatske je bilo najteže"
Foto: EPA

Erazem Lorbek proglašen je najboljim krilnim centrom Europskog prvenstva, odigrao je sjajan turnir i možda je i najzaslužniji za slovenski povijesni uspjeh, ulazak u polufinale...

Iza Erazema Lorbeka je sjajno natjecanja. Individualno uvršten je u najbolju petorku Europskog prvenstva i igrao u možda najboljoj formi u karijeri. Momčadski je sa Slovenijom ostvario povijesni ulazak u polufinale i samo su ga nijanse dijelile od finala ili brončane medalje.

"Iza nas je sjajno prvenstvo. Iako nismo uzeli medalju, probili smo tu granicu četvrtfinala i pokazali kako možemo igrati protiv najboljih. Još imamo dosta prostora za napredak", rekao je Lorbek po povratku u Sloveniju.

Velike zasluge Lorbek pripisuje i izborniku Zdovcu. "Puno toga je osvojio u karijeri i podignuo nam je samopouzdanje. Dosta je s nama razgovarao i govorio nam kako se možemo sa svima nositi i to nam je puno značilo."

"U završnici smo malo ostali bez energije, možda je to zbog prevelikog broja pripremnih utakmica, a možda zbog nedostatka igrača", priznao je Lorbek, a na upit koja mu je utakmica bila najteža, odgovorio je: "S Hrvatskom bez ikakve dvojbe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!