Rukomet

S Mađarima u kandidaturu za EP 2014.

Sportnet • utorak, 22.09.2009.
S Mađarima u kandidaturu za EP 2014.
Foto: Kristijan Komarica

Najvažnija odluka sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza tiče se kandidature za domaćinstvo Europskog prvenstva 2014. Iz Mađarskog rukometnog saveza došao je prijedlog o zajedničkoj kandidaturi, što je UO usvojio...

"S obzirom da smo u zadnjih desetak godina organizirali Europsko prvenstvo za muškarce te oba Svjetska prvenstva, i žensko i muško, mislim da ćemo lakše dobiti novu organizaciju ako se udružimo sa zemljom koja je također rukometno jaka. Ne zaboravimo da su protukandidati Francuzi i Danci, također zemlje s velikom rukometnom tradicijom. Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali. Sada čekamo da ovu odluku verificira skupština HRS-a na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog. Također, zatražit ćemo podršku Vlade RH i premijerke Jadranke Kosor bez čega se ne možemo upuštati u kandidaturu. Infrastrukturu kao i znanje imamo", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

HRS će veliku proslavu svoje 60. godišnjice obilježiti kako i priliči najuspješnijem sportskom savezu u Hrvatskoj. Najprije će se 1. prosinca održati velika svečana sjednica za više od 2.000 uzvanika, a sportski će dio kulminirati utakmicom reprezentacija Hrvatske i Svijeta. Izbornik reprezentacije Svijeta bit će Francuz Claude Onesta, a zagrebačka Arena 2. će prosinca ugostiti sve najbolje što svjetski rukomet u ovom trenutku ima. Dolazak na proslavu potvrdili su i čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) na čelu s predsjednikom Hassanom Mustafom.

Upravni je odbor odredio visinu nagrada za zlatne juniore sa SP u Tunisu. Svaki će igrač dobiti protuvrijednost od 1.000 eura brutto, po 2.000 dobit će treneri, a izbornik Zlatko Canjuga 3.000.

Iz SAD-a je došla zamolba za pomoć u ustrojstvu tamošnjeg saveza i popularizaciji rukometa u Americi. HRS će s Američkim rukometnim savezom potpisati Sporazum o tehničkoj pomoći u sudačkom, organizacijskom i igračkom aspektu, a dogovorit će se i revijalna utakmica u 2011. godini u SAD-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!