Ostali sportovi

Švicarcu zlato na SP-u u Švicarskoj

Maja Giljanović • četvrtak, 24.09.2009.
Švicarcu zlato na SP-u u Švicarskoj
Foto: Sandro Donda

Nakon Kristin Armstrong i Jacka Bobridgea titulu svjetskog prvaka u utrci protiv sata osvojio je i Fabian Cancellara. Švicarac je na Svjetskom prvenstvu u švicarskom Mendrisiju slavio ispred Šveđanina Larssona i Nijemca Martina...

Olimpijski pobjednik Fabian Cancellara ponovno je nakon Salzburga 2006. i Stuttgarta 2007. najbolji protiv sata na svijetu. Švicarac prošle godine netom nakon trijumfa na OI u Pekingu titulu osvojenu dvije godine uzastopce nije ni branio, a hat-trick je na svjetskim prvenstvima kompletirao u svojoj Švicarskoj.

28-godišnji šesterostruki prvak Švicarske u kronometru u Mendrisiju je na 76. SP nakon 49,8 km slavio ispred Šveđanina Gustava Larssona (gotovo četiri sekunde sporijeg) na drugom i Nijemca Tony Martina (još sekundu iza) na trećem mjestu.

Cancellara je ubitačno preletio stazom i pobjedu zaslužio sa stilom. Švicarac je svih pet prolaza zabilježio najbolja vremena i jedini je koji se nakon što je prosječno vozio iznad 50 km na sat (51,58 km/h) spustio ispod 58 minuta (on i Larsson jedina su dvojica ispod jednog sata - 57:55 i 59:22).

"Pritisak je postojao, svi su brujali o mom zajamčenom trijumfu, ali prije slavlja trebalo je obuzdati emocije i zaslužiti ga. Pomogli su i navijači, bez dvojbe su mi dali dodatnu energiju", izjavio je Cancellara.

Prošle godine u Vareseu svjetski prvak Bert Grabsch i svjetski viceprvak Svein Tuft zauzeli su tek 10. Nijemac i Kanađanin 15. mjesto.

Varese, utrka protiv sata, M:
1.Cancellara (Švicarska) 57:54
2.Larsson (Švedska) +1:27
3.Martin (Njemačka) +2:30
4.Zirbel (SAD) +2:47
5.Pinotti (Italija) +3:02
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!