Zimski sportovi

"Cijeli je Zagreb stao iza nas"

Borna Rupnik • četvrtak, 24.09.2009.
"Cijeli je Zagreb stao iza nas"
Foto: Davor Sajko

Kapetan zagrebačkog Medveščaka Alan Letang još je jednom istaknuo da je atmosfera stvorena oko njegove momčadi uistinu nešto posebno. Jednako ga raduje ugođaj u Ledenoj dvorani, ali i izvan nje...

Poslije samo nekoliko utakmica može se reći da je Medveščakovo pristupanje uglednoj EBEL ligi bio pun pogodak ne samo za klub, nego i za općeniti status hokeja na ledu u Zagrebu. Dom sportova je redovito pun, a Alan Letang, John Hećimović, Robert Kristan, Mike Prpich, T.J. Guidarelli i ostali postali su poznata imena u hrvatskoj metropoli.

Kapetan novog, tijekom ljeta složenog zagrebačkog sastava je postao Alan Letang, koji se ponovno potrudio objasniti koliku ulogu igraju navijači za vrijeme jedne utakmice: "Za hokejaša je vrlo važno kada igra pred punom dvoranom".

"Primjerice, kada se uspijete obraniti s igračem manje ili iskoristite igrača više te čujete huk s tribina, osjetite oduševljenje i ponekad vas prođu trnci", prepričava Letang. Medveščak se za navijačku potporu odužio trima odličnim utakmicama u Ledenoj dvorani, odnosno pobjedama protiv Jesenica i Olimpije te nesretnim porazom od Graza.

"Cijeli je Zagreb stao iza nas. To je sjajan osjećaj koji me ugodno iznenadio. Zagreb je prelijep grad, a ljudi su izrazito prijateljski nastrojeni. Stvarno je prekrasno", dodao je kapetan Medvjeda.

Medveščak će nakon gostovanja u Klagenfurtu u petak novu priliku za jačanje navijačko-prijateljskih spona sa Zagrepčanima imati već u utorak. Protivnik će biti Vienna Capitalsi, a nema razloga sumnjati da će Letang svoje suigrače povesti prema novom pozitivnom rezultatu.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!