Nogomet

Trofej Lige prvaka stigao u Zagreb

Sportnet • petak, 25.09.2009.
Trofej Lige prvaka stigao u Zagreb

U okviru trogodišnjeg sponzorstva UEFA Champions League, Grupa UniCredit, čija je lokalna članica Zagrebačka banka, dovodi u Hrvatsku trofej kojeg podižu pobjednici najprestižnijeg europskog klupskog nogometnog turnira. Nakon kratkog boravka u Splitu, Rijeci i Osijeku, UEFA Champions League Trophy Tour dolazi u Zagreb, gdje će boraviti 25. i 26. rujna na jezeru Jarun...

Metropola će ugostiti Trophy Tour Village, niz besplatnih atrakcija koje omogućavaju istraživanje legendarnog svijeta UEFA Champions League. Prolaskom kroz "tunel igrača", posjetitelji će ući u poticajan izložbeni prostor koji sadrži fotografije, video materijale i multimedijske sadržaje koji oživljavaju veliko natjecanje, golove i povijesne trenutke turnira. Zid slavnih je posvećen najvećim prvacima Europskog kupa i njegovog nasljednika, natjecanja UEFA Champions League, dok veliki zasloni također prizivaju čarobne trenutke ovog prestižnog turnira.

Zagrepčani će tijekom ova dva dana imati priliku razgledati i fotografirati slavni trofej kojeg su u prošlosti podizali nogometni velikani poput Luisa Figa, Ryana Giggsa, Cristiana Ronalda, Paola Maldinija, Stevena Gerrarda, Ronaldinha, Zinedine Zidanea i mnogih drugih. Trophy Tour Village će u petak, 25. rujna, biti otvoren od 11 do 18 sati, a u subotu, 26. rujna, od 10 to 20 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a posjetitelji imaju mogućnost ulaska i kroz brzi VIP ulaz ako se prijave na službenoj stranici.

Izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić bit će ambasador UEFA Champions League Trophy Tour kroz Hrvatsku.

Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke, istaknuo je: "Grupa UniCredit je snažan europski brand koji ima platformu i mogućnost sponzorski podržati najkvalitetniji europski nogomet kroz sve svoje članice budući da Grupa posluje u 22 europske zemlje. Stoga, s ponosom dovodimo UEFA Champions League Trophy Tour i u Hrvatsku tim više što smo mi vodeća hrvatska banka. Nadamo se da ćemo time doprijeti do srca mnogih naših ljubitelja dobrog nogometa, od kojih su mnogi i naši klijenti, i da će oni biti zadovoljni što smo podržali daljnji razvitak ovog vrhunskog sporta."

Philippe Le Floc'h, direktor marketinga Uefe, dodao je: "UEFA Champions League će, uz pomoć UniCredita i njegove snažne prisutnosti u Srednjoj i istočnoj Europi, nastaviti širiti svoj brand u ovoj regiji, a UEFA Trophy Tour je ključna inicijativa u tom smjeru." Le Floc'h vjeruje da je ovo partnerstvo korisno za obje strane: "Također smo sigurni da će UEFA Champions League, kao vodeće sportsko natjecanje, pomoći UniCreditu da razvije i poboljša svijest o svom brandu i identitet."

Slaven Bilić, UEFA Champions League Trophy Tour ambasador je izjavio: "Ponosan sam što Trophy Tour obuhvaća i našu Hrvatsku i što je prepoznao naš sportski i svaki drugi potencijal, a prije svega ljubav prema sportu i posebno nogometu. Vjerujem kako će ovaj događaj biti od posebna značaja za najmlađe, i kao motiv i kao inspiracija, jer barem kad je nogomet u pitanju, od njega skoro da nema većega i prestižnijega. Nogomet je, jednako kao i svi drugi sportovi preduvjet zdravom zivotu, natjecateljskom zanosu, nemjerljivo doprinosi unaprijeđenju međuljudskih odnosa, ali i onog - u sportu najvažnijeg - fair play duha. Drago mi je da je trofej izložen upravo na ovom mjestu, na Jarunu gdje u sportskom ambijentu i okruženju i rekreativci i profesionalni sportaši mogu pronaći adekvatne sadržaje. Nadam se da će pogled na ovaj trofej potaknuti u svima vama sportski duh, jer gledajući ga, skoro da možemo osjetiti uzbuđenje koje donosi atmosfera UEFA Champions League, i sve one veličanstvene nogometne utakmice na velikim europskim stadionima."

Nakon Italije i Hrvatske, Trophy Tour će posjetiti i Rumunjsku (Bukurešt) 3. i 4. listopada, potom Mađarsku (Budimpeštu) 10. i 11. listopada te će završiti u Bugarskoj (Sofija) 17. i 18. listopada.

Trophy Tour je jedna od glavnih inicijativa u sklopu UniCreditovog trogodišnjeg sponzorstva UEFA Champions League, strateškog pothvata koji će omogućiti Grupi UniCredit da poveća svoju pojavnost kao europske bankarske grupacije sa snažnim i dubokim korijenima u 22 zemlje. Kroz sponzorstvo natjecanja UEFA Champions League i u suradnji s lokalnim zajednicama u zemljama u kojima je prisutna, Grupa UniCredit će također razviti niz društvenih inicijativa koje će osnažiti osjećaj pripadnosti Grupi kod svih zaposlenika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!