Košarka

Petorica Latvijaca na uvjetnoj

Branimir Korać • petak, 25.09.2009.
Petorica Latvijaca na uvjetnoj
Foto: EPA

Incident koji se dogodio na pripremama latvijske reprezentacije za Eurobasket nije zaboravljen. Savez je kaznio petoricu igrača koji praktički čine prvu petorku uvjetnim kaznama...

Latvijski košarkaški savez jučer je raspravljao o izvješću izbornika Kestutisa Kemzure o nastupu na Eurobasketu, a osim toga razgovarali su i o incidentu koji se dogodio na pripremama zbog kojeg su Latvijci umalo ostali bez pet glavnih igrača.

Naime tijekom priprema u Grčkoj izbornik Kemzura dao je slobodan dan igračima, međutim Kaspars Berzins je malo "pretjerao" i u alkoholiziranom stanju došao u hotel. Kemzura ga je odmah izbacio iz reprezentacije nakon čega je sutradan Berzins pokupio stvari i napustio pripreme.

Suspenziji Berzinsa usprotivili su se Kristaps Valters, Armands Skele, Andris Biedrins i Kaspars Kambala kao najveći autoriteti među igračima, pale su i teške riječi te je kvartet zaprijetio napuštanjem priprema i nenastupanjem u Poljskoj.

Na kraju su sva četvorica ostala u reprezentaciji dok je Berzins otputovao za Latviju, a izbornik Kemzura podnio je izvješće Disciplinskoj komisiji košarkaškog saveza. Nakon zasjedanja odlučeno je kako se Valters kažnjava s tri godine suspenzije, Skele s dvije godine, a Berzins, Biedrins i Kambala s po jednom godina. Suspenzija je uvjetna, a aktivira se u slučaju ponovne nediscipline.

Osim kažnjavanja, Savez je i nagrađivao. Bolje rečeno pokušao je nagrađivati i to Kemzuru novim ugovorom, no on je uzeo odmor do 15. listopada kada će odlučiti hoće li produžiti ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!