Ostali sportovi

Nizozemke razbile Španjolsku

Matej Milanović • subota, 26.09.2009.
Nizozemke razbile Španjolsku
Foto: EPA

Nizozemska je ostvarila sigurnu pobjedu od 3:0 i u drugom kolu Europskog prvenstva za odbojkašice. Njihove žrtve su ovom prilikom bile Španjolke. Poraz Španjolske ujedno znači da će Hrvatska proći u drugi krug ukoliko ih porazi u direktnom okršaju...

Nizozemska je u susret sa Španjolskom ušla kao izraziti favorit. Utakmica je ujedno imala veliki značaj za Hrvatsku jer bi eventualna senzacionalna pobjeda Španjolske izbacila Hrvatsku s prvenstva i prije odigravanja zadnjeg kola.

Nizozemska je dobro otvorila utakmicu i polako došla do sigurne prednosti i vodstva 19:12. Završnicu seta su rutinski odradile za prednost u setovima. Druga dionica bila je izjednačena do 6:6. Nakon toga je Nizozemska zaredala četiri poena i uzela stvari u svoje ruke. Španjolska ne samo da se nije uspjela vratiti u set već je polako tonula i došla do zaostatka od 23:12.

Nizozemke su lagano dovršile posao za 2:0. Treći set je ponovno krenuo ujednačeno. Španjolska se našla u zaostatku od tri poena, no kad su se vratile do minimalnog zaostatka, 11:10, činilo se da bi mogle barem malo zakomplicirati život svojim protivnicama.

Međutim, Španjolke su se tamo i zaustavile. Nizozemska je napravila seriju 6:0 i ostatak seta je bio lagan zadatak za favoritkinje susreta. Nizozemska je bez velikih problema došla do druge pobjede i sutra će s domaćim sastavom, Poljskom, igrati susret koji će odlučivati o prvom mjestu u skupini i o ekipi koja će u idući krug prenijeti četiri boda. S obzirom na moguće protivnike u drugoj fazi, ta bi im pobjeda širom otvorila vrata polufinala.

Španjolska će pak igrati za prolaz protiv Hrvatske. Španjolke su pokazale dobru igru u svom prvom susretu, protiv Poljakinja. No, s Nizozemskom su odigrale loše i nisu uspjele parirati kvalitetno superiornoj ekipi. Hrvatska je s druge strane dobre poteze pokazivala tek na mahove. Obje ekipe imat će šansu, no sigurno je da će i jedne i druge morati odigrati svoj najbolji susret u skupini ukoliko žele pobijediti i izboriti drugi krug.

Europsko prvenstvo, Lodz, skupina A, drugo kolo:
Nizozemska - Španjolska 3:0 (25:17, 25:13, 25:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaOstali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!