Ostali sportovi

Odlične Nizozemke ponovno slavile

Matej Milanović • nedjelja, 27.09.2009.
Odlične Nizozemke ponovno slavile

Nizozemska je uvjerljivo porazila i domaćina Europskog prvenstva za odbojkašice, Poljsku. Poljakinje su ozbiljnije priprijetile jedino u trećem setu i sada su im za ulazak u polufinale potrebne tri pobjede u drugom krugu...

Nizozemke su pokazale jako dobru igru u prve dvije utakmice, što se ne može reći i za Poljakinje. Međutim, današnji je susret imao jako veliku važnost budući da je pobjeda značila četiri boda za drugi krug i širom otvorena vrata polufinala.

Bolje su krenule Nizozemke i tijekom seta došle su do mirne prednosti koju su pretvorile u 25:18 i vodstvo od 1:0. Čak ni prepuna dvorana nije pomogla domaćim igračicama da se vrate u susret. Drugi set je bio monolog Nizozemske koja je došla do 18:8. Nakon toga je ostalo tek rutinski završiti set, što su i učinile sa 25:13.

U trećem setu Nizozemke su opet rano pobjegle i došle do 14:9. Uspjele su se napokon Poljakinje vratiti u igru i izboriti napetu završnicu. Da su dobile taj set vjerojatno bi ih publika dodatno digla i mogle su se nadati i pobjedi. Ipak, Nizozemska nije puštala prednost i izdržala je zaključivši set sa 25:23.

Nizozemke tako u drugu fazu ulaze s stopostotnim učinkom - devet odigranih setova, devet dobivenih setova. U skupinu E prenijet će četiri boda i vjerojatno će im biti dovoljne još dvije pobjede od 3:0 u sljedeća dva kola da bi osigurale polufinale i na kraju s Ruskinjama razigravale za prvo mjesto.

Poljska je s druge strane u jako teškoj poziciji. Ukoliko žele u polufinale moraju pobijediti sva tri susreta u drugoj fazi, među njima i Ruskinje. Čak da im to i pođe za rukom još ne bi imale sigurnost polufinala, budući da se u slučaju istog broja bodova ne gledaju međusobni dvoboji već ukupni omjer osvojenih i izgubljenih setova. Zbog toga bi Poljskoj čak i odgovaralo da Hrvatska porazi Španjolsku jer su sa Španjolkama izgubile dva seta, a protiv Hrvatica niti jednog.

Europsko prvenstvo, Lodz, Skupina A, Treće kolo:
Nizozemska - Poljska 3:0 (25:18, 25:13, 25:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!