Nogomet

Zahora prvak Norveške

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.09.2009.
Zahora prvak Norveške
Foto: Nikola Movrić

Nogometaši Rosenborga iz Trondheima osvojili su 21. naslov prvaka Norveške. Momčad za koju nastupa i Dario Zahora, osigurala je naslov prvaka četiri kola prije kraja prvenstva s nedostižnom prednosti od 17 bodova...

Nakon osvojenih naslova prvaka Hrvatske s Dinamom i prvaka Slovenije s Domžalama, Dario Zahora osvojio je i naslov prvaka Norveške s Rosenborgom. Momčad iz Trondheima je pobjedom protiv Moldea 2:0 osigurala naslov prvaka četiri kola prije kraja prvenstva.

Norveška momčad s najviše nastupa u Ligi prvaka posljednje dvije sezone nije uspijevala stići do naslova, no ove sezone je posve dominirala prvenstvom i na kraju daleko ostavila pratnju.

Četiri kola prije kraja prvenstva Rosenborg ispred drugoplasiranog Moldea ima čak 17 bodova prednosti. Ove sezone u dosad odigranih 26 kola ubilježili su čak 19 pobjeda i sedam remija niti jednom napustivši teren pognute glave.

Zahora je po dolasku iz Domžala upisao pet nastupa u prvenstvu i to svih pet puta s kupe dok je u kvalifikacijama za Europsku ligu igrao tri puta i postigao dva pogotka, oba protiv Runavika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!