Nogomet

Potencijalni Hajdukovac zabija za Brazil

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 28.09.2009.
Potencijalni Hajdukovac zabija za Brazil
Foto: EPA

Dok Hajduk muku muči s napadačima ove sezone, jedan potencijalni Hajdukovac iz mjeseca u mjesec povećava svoju vrijednost na nogometnom tržištu. Alan Kardec de Souza Pereira Junior zabio je dva gola za Brazil na Svjetskom prvenstvu U-20...

U prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu U-20 reprezentacija u Egiptu, reprezentacija Brazila "isprašila" je Kostariku s 5:0. Prva dva pogotka za mlade "carioce" postigao je Alan Kardec, koji je bio i prvo ime utakmice.

Kardec je ovog ljeta bio na meti splitskog Hajduka i činilo se da je njegov dolazak na Poljud iz redova Vasco da Game prilično izvjestan. No, negdje je putem zapelo, 20-godišnji Kardec je umjesto u Hajduk otišao na posudbu u Internacional iz Porto Alegrea i izborio se za "devetku" Brazila na Svjetskom prvenstvu mladih reprezentacija.

S dva postignuta pogotka na toj velikoj sceni Kardec je brzo skrenuo pažnju puno bogatijih europskih poslodavaca na svoje mogućnosti. Hajduk je utrku za Kardeca definitivno izgubio, a je li bilo pametnije novac uložen u neke druge igrače ovog ljeta preusmjeriti u "nagovaranje" mladog brazilskog reprezentativca da prihvati splitsku ponudu - kao i obično pokazat će vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!