Nogomet

Neželjeni gost u Italiji

Borna Rupnik • utorak, 29.09.2009.
Neželjeni gost u Italiji
Foto: Dejan Popek

Drugo kolo Lige prvaka već prvi dan donosi nekoliko uzbudljivih dvoboja, među kojima se posebno ističe onaj Fiorentine i Liverpoola. Na teren bi mogli istrčati i naši Eduardo, Ognjen Vukojević te Stjepan Tomas...

Skupina E

Nakon ne posebnog uvjerljivih 1:0 na Anfieldu protiv mađarskog Debrecena, Liverpool čeka znatno teži ispit. Talijanski su klubovi uvijek željni dokazivanja protiv najtrofejnijeg engleskog kluba i kao dodatni motiv redovito prizivaju tragediju na Heyselu.

Međutim, momčad Rafaela Beniteza je podignula prvenstvenu formu, te domaćeg trenera Cesarea Prandellija brine kako zaustaviti Fernanda Torresa. "Taktičkom organizacijom uz malo sreće te nadom da neće pružiti svoju najbolju partiju", odgovara Prandelli. Kažnjenog Alberta Gilardina u napadu Fiorentine zamijenit će Adrian Mutu i Stevan Jovetić.

Debrecenu će svaki susret Lige prvaka biti blagdan, pa tako i premijerni domaći susret protiv Lyona. Gosti su u Mađarsku stigli bez ozlijeđenog Lisandra Lopeza, no to ne mijenja njihovu ulogu favorita. S druge strane, Mađari dati sve od sebe kako bi došli barem do boda.

Fiorentina - Liverpool, 20:45
Debrecen - Lyon, 20:45

Skupina F

Barcelona će na Camp Nou ugostiti prvake Ukrajine, Dynamo iz Kijeva, u čijem bi se sastavu trebao naći i hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević. O odnosu snaga ne treba trošiti previše riječi, ipak se to radi o Barceloni i njezinom domaćem terenu, pri čemu je domaći teren manje bitan čimbenik.

Utakmicu će zbog ozljeda propustiti Bojan i Henry, a Andriy Ševčenko sigurno nije zaboravio slavu stečenu upravo pobjedom Dynama usred Katalonije. Inter putuje u daleki Kazan na gostovanje kod Rubina, za koji nastupa i naš Stjepan Tomas, gdje će obje momčadi tražiti svoju prvu pobjedu.

Rubin Kazan - Inter, 18:30
Barcelona - Dynamo Kijev, 20:45

Skupina G

Nakon što se u četvrtom pretkolu obračunao s budućim protivnikom zagrebačkog Dinama, Timisoarom, Stuttgart će odmjeriti snage s još jednim rumunjskim predstavnikom, Unireom. Nijemci su u prvom kolu ispustili dva boda protiv Rangersa te traže iskupljenje kako si ne bi zakomplicirali put do osmine finala. Aleksandar Hleb spreman je za igru.

Španjolska Sevilla nove će bodove tražiti na Ibroxu, a u Škotsku stiže nakon rutinske pobjede protiv Rumunja u prvom kolu (2:0). Momčad Waltera Smitha neusporedivo je jači protivnik na vlastitom terenu, ali Andalužani su tijekom vikenda lakoćom apsolvirali još jedno vruće gostovanje, ono u Bilbau (4:0). No, istim su rezultatom poraženi u jedinom dosadašnjem susretu Rangersa i Seville u Glasgowu, još davne 1962. godine.

Unirea Urziceni - VfB Stuttgart, 20:45
Glasgow Rangers - Sevilla, 20:45

Skupina H

Arsenal se u prvom kolu jedva izvukao u Liegeu i upisao prva tri boda zahvaljujući našem Eduardu, a na Emirates im u utorak stiže grčki Olympiakos s novim trenerom, Brazilcem Zicom. Arsene Wenger momčad će složiti u skladu s ne posebno bajnim zdravstvenim kartonom. S obzirom na izostanke Bendtnera, Nasrija i Walcotta, Eduardo je blizu prvoj jedanaestorici.

U drugoj utakmici skupine H nizozemski će AZ u Alkmaaru ugostiti Standard. Obje su ekipe poslije prvih 90 minuta igre na nuli i silno će željeti promijeniti tu neugodnost na svom kontu. Ako je suditi po posljednjim predstavama u prvenstvu, u ovom su trenutku tome bliže - Belgijci.

Arsenal - Olympiakos, 20:45
AZ Alkmaar - Standard Liege, 20:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!