Ostali sportovi

Suradnja HOO-a i Klinike za traumatologiju

Sportnet • utorak, 29.09.2009.
Suradnja HOO-a i Klinike za traumatologiju
Foto: Dejan Popek

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Klinika za traumatologiju Zagreb potpisali su ugovor o suradnji u zdravstvenoj skrbi o sportašima u programima Hrvatskog olimpijskog odbora...

U nazočnosti ministra zdravstva i socijalne skrbi mr. Darka Milinovića dr.med., državnog tajnika Dražena Jurkovića dr.med., ravnatelja HZZO-a Tihomira Strizirepa dr.stom., predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, članova Zdravstvene komisije HOO-a, zamjenika ravnatelja Klinike Dubravka Heraka, pomoćnika ravnatelja za kvalitetu dr. Draška Boljkovca te glavne sestre Klinike Katarine Dugine, Ugovor su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i ravnatelj Klinike za traumatologiju Zagreb dr.sc. Ante Muljačić.

Ovim Ugovorom Klinika za traumatologiju Zagreb pružat će zdravstvenu zaštitu ozlijeđenim sportašima u razvojnim programima HOO-a, a u pogledu pregleda, dijagnostike, operativnog zahvata, liječenja, rehabilitacije ili određene druge usluge koja je u okviru djelatnosti i nadležnosti kojom raspolaže Klinika. Klinika će omogućiti prioritet i najviši stupanj zdravstvene skrbi, odnosno što je moguće bržu, efikasnu i stručnu pomoć u liječenju i rehabilitaciji sportaša.

Klinika za traumatologiju Zagreb će HOO-u i nacionalnim sportskim savezima koji su organizatori velikih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a prije svega ako se održavaju u Zagrebu, omogućiti prioritet zdravstvene zaštite u slučaju ozljeda za sportaše i druge akreditirane osobe svih zemalja sudionica natjecanja.

Trenutačno se u razvojnim programima HOO-a nalazi 348 sportaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!