Nogomet

"Bilo je to savršeno prvo poluvrijeme"

Antonija Pavlić • srijeda, 30.09.2009.
"Bilo je to savršeno prvo poluvrijeme"
Foto: EPA

Fiorentini je za slamanje Liverpoola i kreiranje najvećeg iznenađenja prvoga dana drugog kruga skupina Lige prvaka trebalo samo 45 minuta. Svjestan je toga i trener Viola Cesare Prandelli, koji je nakon utakmice posebno pohvalio učinak i zalaganje nogometaša u početnom periodnu utakmice...

Već u drugome krugu natjecanja po skupinama Lige prvaka Liverpool je doživio prvi poraz. Rafaela Beniteza i njegovu momčad u samo 45 minuta slomila je Fiorentina, a pogotke kojima je srušen engleski premierligaš postigao je mladi Stevan Jovetić.

"Jovetić je napravio puno više od divovoskog koraka. Prošle je godine pokazao potencijal, a sada je već kvalitetan nogometaš; igra za momčad i dobro se kreće u svim fazama", pohvalio je trener Viola Cesare Prandelli svog napadača.

Vezane vijesti

"Veoma je jak karakter - uvijek će napustiti teren kada to od njega zatražite, no u prijašnjim sezonama imao je nekih problema s listom noge. Bio sam malo u strahu pogoršavanja te ozljede, pa sam ga odlučio štedjeti."

Kako komentira utakmicu? "Odigrali smo uzorno, gotovo savršeno prvo poluvrijeme. Igrači su na travnjaku realizirali gotovo sve što sam ih tražio u svlačionici."

Ipak, i u ovome slučaju vrijedi izreka "kad jednome svane, drugome smrkne". Strateg Liverpoola Rafael Benitez nakon utakmice se "obrušio" na prvo poluvrijeme iz kakvih horror filmova.

"U prvom poluvremenu smo praktički gledali utakmicu, bili promatrači. Prodavali bismo loptu kada bismo došli u napad, a zatim ju vraćali i igrali na kontranapade. Nismo bili dovoljno borbeni."

Zašto daleko bolju igru (za razliku od one iz prvog dijela) nisu uspjeli kapitalizirati u drugom poluvemenu? "Razliku u nogometu stvaraju realizirane prigode. Fiorentina je u prvom poluvremenu iskoristila svoje prilike, dok mi to nismo učinili. Svaka ekipa koja je stigla do ove faze natjecanja dobra je momčad, no unatoč tome prilično smo razočarani."

Svjestan slabog izdanja Redsa je i Jamie Caragher. "Nismo bili dovoljno borbeni i toga smo apsolutno svjesni. Nešto bolju igru prikazali smo u drugom poluvremenu, ali ni to nije bilo dovoljno. Činilo se kao da je Fiorentina bila spremnija i odlučnija od starta. Pod hitno moramo promijeniti pristup, a srećom za to su nam u Ligi prvaka ostale još četiri utakmice.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!