Ostali sportovi

"Mogle smo i trebale u drugi krug"

Matej Milanović • četvrtak, 01.10.2009.
"Mogle smo i trebale u drugi krug"

Jelena Alajbeg, hrvatska odbojkaška reprezentativka, za Sportnet.hr dala je svoje viđenje hrvatskih nastupa na prvenstvu Europe u Poljskoj na kojem je Hrvatska podbacila i ispala već u prvom krugu. Osim što je priznala da ni ona sama još ne zna razloge debakla u Poljskoj potvrdila je svoje mišljenje da je Hrvatska mogla i trebala ući u drugi krug...

Jelena Alajbeg priznala je da joj još nije jasno što se to točno dogodilo u Poljskoj, odnosno što je pošlo po zlu: "Mislim da nam još nikome nije sjelo u glavu da smo gotove. Što je falilo? Ni same još ne znamo, vjerojatno jakih pripremnih utakmica, više koncentracije i samopouzdanja u ključnim trenucima. Još analiziram u glavi."

Najmlađa članice Hrvatske u Poljskoj smatra da je Hrvatska dobro odigrala prvih set i pol protiv Španjolske, a da su potom same poklonile pobjedu protivnicama: "Loša igra sa Španjolskom? Prvi set je bilo dobro i sve do sredine drugoga, a na kraju smo same prosule sve i vratile ih u život. Tu se opet vraćamo na ono da smo mlada i neiskusna ekipa. Potencijala ima, ali treba još puno rada i skupljanja iskustva. Osigurale smo Svjetsko dogodine i to nam je nova prilika. Ovo će nam samo biti škola za dalje. Radile smo glupave greške koje nismo trebale i to na ovakvom nivou odbojke ne prolazi nekažnjeno."

Alajbeg ipak vidi i nešto pozitivno u razočaravajućem nastupu Hrvatske na Europskom prvenstvu: "U svakom zlu nešto dobro. Vidjele smo što nam fali u odnosu na druge i gdje smo u odnosu na njih. Sad treba krenuti dalje s jednim iskustvom više. Vidjele smo i na čemu trebam još puno raditi. To se odnosi posebno na prijem. Od toga sve polazi. S dobrim prijemom lakše ide organizacija igre. Poboljšali smo obranu u odnosu na prošlu godinu, ali i tu ima još dosta rada. Dobra obrana diže samopouzdanje ekipe i odmah nam je servis jači, veća je koncentracija i sve ostalo dolazi s tim."

Na kraju mlada je odbojkašica ipak potvrdila mišljenje koje je imala i prije prvenstva, odnosno da je Hrvatska ne samo mogla već i trebala proći u drugi krug: "Kao što sam rekla, ovo nam je škola za dalje, iako iskreno i realno mogle smo i trebale do drugog kruga. No, to je sad gotova priča. Kreću klupske obaveze i nova natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!