Nogomet

Walcott spreman pomoći Hrvatskoj

Borna Rupnik • četvrtak, 01.10.2009.
Walcott spreman pomoći Hrvatskoj
Foto: Davor Sajko

Theo Walcott uspješno se oporavio od svoje ozljede i bit će spreman pomoći Engleskoj, a neizravno i Hrvatskoj, u posljednjim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine...

Trener Arsenala Arsene Wenger priredio je u utorak Theu Walcottu posebnu prijateljsku utakmicu na kojoj je testirao razinu njegove spremnosti za nadolazeće izjave. Francuski je stručnjak zadovoljan viđenim.

"Walcott je igrao 60 minuta i pokazao se u dobrom svjetlu. Bit će spreman za reprezentativne nastupe", rekao je Wenger, koji na svog 20-godišnjeg napadača nije mogao računati od lipnja.

Vezane vijesti

Neposredno je to dobra vijest i za Hrvate. Walcott nas je torpedirao usred Zagreba, ali sada ima priliku to učiniti i Ukrajincima u Dnjipropetrovsku te nam tako otvoriti vrata dodatnih kvalifikacija, pod uvjetom da izabranici Slavena Bilića donesu tri boda iz Kazahstana.

Walcott bi se u Arsenalov dres mogao vratiti već u nedjelju, kada "Topnici" igraju protiv Blackburna, a deveti će nastup za reprezentaciju moći upisati ukoliko ga Fabio Capello uvrsti u zapisnik nadolazeće utakmice.

Engleski je izbornik najavio pozivanje najboljih igrača usprkos osiguranom plasmanu na svjetsku smotru, bez obzira što su se neki engleski klubovi usprotivili takvoj odluci. "Želimo pobijediti u svim utakmicama do kraja kvalifikacija", najavio je Capello.

Hrvatima i taj podatak ide u prilog, a pretpostavlja se da u Engleskom nogometnom savezu nisu željeli riskirati optužbe za kršenje Fifinog etičkog kodeksa u vrijeme kada se Engleska bori za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!