Ostali sportovi

Favre: "Nisam motiviran osvetom"

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 01.10.2009.
Favre: "Nisam motiviran osvetom"

Uoči veoma iščekivane utakmice Vikingsa i Packersa, koja će se ovog ponedjeljka odigrati u Minneapolisu, Brett Favre, razlog kompletnog medijskog cirkusa koji se stvorio uoči utakmice, dao je svoje mišljenje o događaju...

Trener Vikingsa Brad Childress i dodavač Brett Favre nisu s previše uzbuđenja izišli pred okupljene novinare, pokušavajući smanjiti dojmove uoči dvoboja s Green Bay Packersima.

Podsjećamo, utakmica između Vikingsa i Packersa uživa veliku pažnju nacionalnih medija s obzirom da su Packersi momčad u kojoj je Favre proveo 16 sezona i s kojima je osvojio Super Bowl. Naknadno je prešao u Vikingse koji su njihovi divizijski rivali.

Vezane vijesti

"To nam je prilika da odemo na omjer 4-0. Ne mogu na to gledati nikako drugačije. Naravno, svi ostali su uzbuđeni oko toga i nije da ja nisam uzbuđen", izjavio je Favre i dodao: "Ovo je tek jedna utakmica, važna utakmica, divizijska s kojom imamo priliku otići na 4-0."

Favreu čak nije bilo ni neobično dok se pripremao za svoju bivšu momčad: "Kada sam kroz tjedan gledao utakmice Packersa, nije mi se činilo toliko čudnim. Znam da to čini dobru priču.... za sve ostale, ali mi smo fokusirani na svoju momčad."

Postoji veliki upitnik oko toga koliko 39-godišnji dodavač može podnijeti veoma napornu sezonu i hoće li izdržati do kraja. Favre je ovog ljeta svoju ruku kojom dodaje podvrgnuo operaciji od koje se poprilično uspješno oporavio, a propustio je i kompletne pripreme Vikingsa, pridruživši im se tek za vrijeme predsezonskih utakmica.

Prošli je tjedan svojoj momčadi donio pobjedu s TD dodavanjem u zadnjim sekundama. Kaže, bio je potpuno potrošen:

"Nikad nisam bio tako umoran kao poslije te utakmice. Ništa mi nije ostalo u rezervi. To je imalo velik utjecaj na to kako sam se osjećao poslije. Bila je to teška utakmica. Ako pitate bilo kojeg našeg igrača, reći će vam da se 49ersi ne šale. I ovaj tjedan igramo s takvom momčadi. Veoma brza, većinom niža obrana, ali su veoma agresivni i udarit će te."

Trener Childress i dalje propovijeda koncentraciju i važnost priprema. Nakon što se pozdravi i rukuje s bivšim suigračima i trenerom, Childress se nada kako će Favre zauzeti stav "serijskog ubojice". Favre se samo nada dobrom nastupu:

"Ne znam bih li to tako opisao. Samo želim igrati kao i prošli tjedan, s nekoliko poboljšanja, neke akcije koje sam mogao dovršiti prošli tjedan, a nisam. Na sreću, jedna koju jesam je bila veoma važna za nas", rekao je Favre aludirajući na pobjedničko dodavanje i dodao: "Statistika nije važna, ono što je važno je pobjeđivanje."

Utakmicu Vikingsi igraju kod kuće, u zatvorenom Metrodomeu gdje publika može stvoriti veliku količinu buke. Godinama to je bilo neprijateljsko područje za Favrea, ali ovog će puta publika raditi za njega.

"Navijači u Metrodomeu su glasni. To je uzbudljivo. Nije bilo uzbudljivo kada si bio na suprotnoj strani. Ovo je ludo mjesto za igrati i moraš se nositi s vanjskim faktorima. Ludo je i dobar je osjećaj što sam sada na dobroj strani. Navijači su odlični, daju ti sve što od njih trebaš."

Favre je nešto ranije novinarima s područja Green Baya rekao kako prošlogodišnji povratak nije bio inspiriran osvetom vodstvu Packersa:

"Nikad nisam bio motiviran tim razlogom. Tako da ne, to nije imalo veze s povratkom", objasnio je Favre ponovivši isto i kasnije i naglasivši kako mu to ne bi mogao biti motiv ovako kasno u karijeri jer je sezona predugačka za to.

Novinari s područja Favreove bivše momčadi nisu mogli ne primijetiti nervozu i obrambeni stav bivšeg dodavača Green Baya, s obzirom da je očekivao kako će ga ispitivati o detaljima odlaska i motivima prelaska iz New York Jetsa u rivale iz Minnesote.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!