Zimski sportovi

Medveščaku protivnik po mjeri

Goran Markuš • subota, 03.10.2009.
Medveščaku protivnik po mjeri
Foto: Davor Sajko

Nakon što su u osmom kolu poraženi na vrlo sličan način ždrijeb je svega dva dana kasnije spojio Medveščak i Red Bull iz Salzburga. Iako su Medvjedi ušli u prilično crnu seriju, a niti nekoliko ozlijeđenih igrača ne pomaže, ponovno rasprodan Dom Sportova obećava nam još jednu pravu hokejašku poslasticu...

Posljednje vrijeme Medveščak se poprilično muči, a ništa bolje nije prošao niti u posljednjem, osmom kolu EBEL lige. Naime, zagrebački hokejaši uspjeli su prokockati dobiveno i kući se vratili sa "samo" jednim bodom. Iako na prvi pogled možda i izgleda poražavajuće uzmemo li u obzir novu opremu koju su zbog požara morali nabaviti rezultat je i više nego zadovoljavajući.

"Isprva sam bio uvjeren da bi bilo najbolje odustati od gostovanja, no momci su pokazali moral i sa novim klizaljka osigurali su još jedan veliki bod. Svatko tko se ikad bavio hokejom zna koliko se teško naviknuti na nove klizaljke stoga si možete samo zamisliti kako se momčad osjećala prije ogleda", poručio je Enio Sacilotto.

"Zig-zag Medveščak" zasigurno će se ponovno oriti u nedvojbeno prepunjenom Domu Sportova što će zasigurno ponovno biti daleko najveći motivator momčadi, no nažalost čak niti publika ne može riješiti probleme s kojima se Medvjedi ipak moraju suočiti: "Matu Mladenovića (rame), Alana Letanga (gripa) i Mike Prpicha (kazna) sigurno nećemo vidjeti na ledu, a pod velikim upitnikom je i Marko Lovrenčić. Međutim, kao i svaki puta do sad uz podršku gledatelja vjerujemo da možemo doći do dobrog rezultata."

Ipak, niti prošlosezonskim viceprvacima nije lako. Osam bodova koliko su do sad skupili zasigurno je puno manje od očekivanog, a tu je i poražavajuće osmo kolo u kojem su do posljednjih deset minuta sve držali u svojim rukama da bi gostima iz Graza dopustili povratak i produžetak gdje se jednostavno nisu uspjeli regrupirati.

"Svi su htjeli zabiti, a nikoga nije bilo briga za obranu. Tako nećemo moći funkcionirati, posebice ne u užarenoj atmosferi koja nas čeka u Zagrebu. Nedostaje nam ona ubojita igra kojom su tijekom prošlih sezona rušili sve pred sobom, no uz malo sreće i volje siguran sam da se vrlo brzo možemo vratiti na pravi put", zaključio je mladi Alex Feichtner.

Susret između Medveščaka i Red Bull Salzburga na rasporedu je već sutra s početkom u 17:30 sati.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!