Košarka

Panathinaikos pobjednik Gomeljski kupa

Branimir Korać • nedjelja, 04.10.2009.
Panathinaikos pobjednik Gomeljski kupa
Foto: Nikola Movrić

Veliki turnir u čast jednom od najvećih trenera svih vremena, Aleksandru Gomeljskom, igran je ovog vikenda u Moskvi, a trofej pobjednika pripao je atenskom Panathinaikosu...

Atenski Panathinaikos pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Gomeljski kupa. U finalnom dvoboju igrali su protiv domaćina turnira moskovskog CSKA i upisali pobjedu 78:72. U susretu za treće mjesto Triumf je poražen od Lietuvos Rytasa 94:90.

Panathinaikos i CSKA odigrali su očekivano dobru utakmicu, a pobjeda je otišla na stranu Grka. Bio je to izjednačen dvoboj u kojem je Panathinaikos uspio stvoriti malu razliku u trećoj dionici i do kraja susreta sačuvati prednost.

Najbolji kod pobjednika bili su Nikola Peković s 22 poena i pet skokova te Vasilis Spanoulis sa 17 poena. Kod CSKA Trajan Langdon ubacio je 17 poena (5/9 za tri), a J.R. Holden dodao je 14. Zoran Planinić igrao je 19 minuta i ubacio šest poena (2/6 za dva, 0/1 za tri, 2/4 slobodna) uz tri asistencije.

Za treće mjesto igrali su Lietuvos Rytas i Triumf, a slavili su Litavci nakon produžetka 94:90. Trebao je to Lietuvos i ranije završiti u svoju korist, no u posljednjoj četvrtini prosuo je veliku prednost i otišlo se u produžetak. Tamo je Lietuvos ipak bio bolji i zasluženo slavio.

Najbolji kod Lietuvosa bili su Justinas Sinica s 26 poena i Steponas Babrauskas sa 17 poena i sedam skokova. Kod poraženih Brion Rush i Nikita Šabalkin ubacili su po 18 poena.

Gomeljski kup, finale:
CSKA Moskva - Panathinaikos 72:78.

Gomeljski kup, za treće mjesto:
Lietuvos Rytas - Triumf 94:90 (produžetak).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!