Zimski sportovi

"Ponosan sam na igrače"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.10.2009.
"Ponosan sam na igrače"
Foto: Davor Sajko

Usprkos šestom uzastopnom porazu svoje momčadi, trener Medveščaka imao je samo lijepe riječi za svoje hokejaše. Zagrepčani su ponovno pali u produžetku, ali i osvojili barem bod...

Enio Sacilotto rijetko skida osmijeh s lica, barem u javnosti. Kanadski se trener osvrnuo na poraz Medveščaka od Red Bulla iz Salzburga (4:5) sljedećim riječima: "Ponosan sam na svoje igrače".

"Zadovoljan sam načinom na koji su reagirali nakon svih problema koji su nas pratili. U petak nam je izgorila svlačionica, potom smo poraženi od Albe Volan u produžetku, i to nakon što smo u posljednjoj trećini vodili 5:3. Danas smo tri puta uhvatili Red Bullovo vodstvo", nastavio je hvaliti pristup Medvjeda ovoj utakmici.

Međutim, nije u tome želio tražiti isprike za gubitnički niz svoje ekipe, kao ni u ozljedama koje su snašle hrvatskog predstavnika u EBEL ligi: "Nema alibija. Svakoj se momčadi može dogoditi da im se ozlijede neki igrači. Naravno, svjestan sam da imamo kratku klupu".

Nakon prvih devet utakmica mogu se početi stvarati i neki općenitiji dojmovi. "Znam da u nekim dvobojima nismo igrali dobro i zbog toga nisam sretan, ali ukupno gledajući - zadovoljan sam postignutim uspjesima. Od svojih ću igrača tražiti da nastave pružati maksimum, tako ćemo doći i do nekih bodova. Ne bih se želio upuštati u neka predviđanja daljnjih rezultata", rekao je Sacilotto.

"Naš je prvenstveni cilj ionako bio podignuti popularnost hokeja u Hrvatskoj i probati se izboriti za doigravanje", zaključio je Kanađanin.

Trener Red Bulla, Rene Dimter, imao je razloga za slavlje, a ponudio je i nekoliko zanimljivih izjava. "Svi mi, pa tako i Medveščak, moramo voditi računa o tome da je EBEL liga puno jača nego što je to bila prije, primjerice, dvije godine".

"Nakon 4:4 u 60 minuta igre nema gubitnika. U nogometu na kraju susreta može ostati neodlučeno,i to je u redu. Netko je to u hokeju na ledu promijenio i mi smo sada dobili u produžetku, ali je remi općenito gledano dobar rezultat", dodao je.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!