Nogomet

Kenny Miller torpedirao Celtic

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.10.2009.
Kenny Miller torpedirao Celtic
Foto: Sandro Donda

U nedjelju je odigran najveći derbi škotskog nogometa. Na Ibrox Parku slavili su domaći Rangersi, nanijevši svojim vječnim rivalima prvi ovosezonski prvenstveni poraz...

Najnoviji ogled Celtica i Rangersa pripao je plavoj polovici Glasgowa. U susretu sedmog kola škotskog prvenstva vječni su rivali odmjerili snage na Ibrox Parku, a Celtic je u utakmicu ušao s četiri boda više ispred Rangersa, pri čemu nijedan sastav ove godine još nije okusio gorčinu poraza.

A da će to prvo doživjeti igrači u zeleno-bijelim dresovima dao je naslutiti raspoloženi Kenny Miller. Napadač Rangersa zatresao je mrežu Celtica već u osmoj minuti, svladavši Artura Boruca u situaciji 1-na-1.

Novi šok za goste stigao je već u 16. minuti. Obrana Celtica još se nije stigla oporaviti od prvog pogotka, a Kenny Miller ponovno se radovao. Ovoga je puta imao nešto teži posao, ali je i njega odradio vrhunski.

Nogometaši Celtica uspjeli su prilično brzo smanjiti rezultat i vratiti se u igru. Kazneni je udarac u 25. minuti realizirao Aiden McGeady, no više od toga nisu mogli.

Ipak, zadržali su prvo mjesto na tablici. Celtic ima 16 bodova, a Rangersi su se primaknuli na 15. Treći je Hibernian s 13, a Dinamovi poznanici iz Edinburgha, momčad Heartsa, zauzima osmo mjesto sa sedam bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!