Automoto

Abu Dhabijeva posljednja provjera

Goran Markuš • utorak, 06.10.2009.
Abu Dhabijeva posljednja provjera
Foto: EPA

Nepunih mjesec dana prije posljednjeg ovosezonskog Grand Prixa Charlie Whiting je ponovno u posjetu budućem debitantu u F1 kalendaru, Abu Dhabiju kako bi dao finalnu ocjenu spremnosti održavanja jednog pravog trkaćeg vikenda...

Iako se nalazi u ovosezonskom kalendaru i na rasporedu je za manje od mjesec dana VN Abu Dhabija još uvijek nije dobila službeno odobrenje održavanja svojeg prvog Grand Prix vikenda. Iako je riječ o manje/više čistoj formalnosti i to su stvari koje se moraju "obaviti" stoga je Charlie Whiting direktno iz Japana otputovao u prijestolnicu Ujedinjenih Arapskih Emirata kako bi obavio finalnu inspekciju staze.

Razlog što će se konačno provjera obaviti tek ovih dana vrlo je jednostavan - organizatori utrke samu stazu dobili su "na korištenje" tek prije nekoliko dana do kad je pregršt radnika još uvijek obavljao brojne "zaostatke" radova na i oko staze.

"Inicijalna inspekcija je obavljena, a Whitingov posjet bit će samo konačno odobrenje puštanja ulaznica u prodaju", poručio je glavni organizator utrke, Richard Cregan koji niti ne sumnja u sigurno "DA" FIA-inog glavnog direktora trkaćih vikenda Formule 1, Charlieja Whitinga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!