Rukomet

"Idemo po pobjede"

Goran Markuš • utorak, 06.10.2009.
"Idemo po pobjede"

Nakon osvajanja španjolskog prvenstva i rukometne Lige prvaka prošle sezone Ciudad Real je kao i mnogi klubovi zapao u financijsku krizu što je rezultiralo odlaskom čak šestorice igrača. Ipak, trener kluba, Talant Dujshebaev ostaje optimističan...

"Kriza je utjecala na cijeli svijet pa tako i na rukomet u Španjolskoj. Nisu ovo dobra vremena za nikoga pa tako niti za nas, no ja sam vrlo optimističan i očekujem što je moguće brži oporavak", spremno je započeo trener Ciudad Reala, Talant Dujshebaev.

Naime, nakon što su prošle sezone po treći puta nakon 2006. i 2008. godine podigli trofej rukometne Lige prvaka stvari su krenule nizbrdo za španjolskog rukometnog prvaka koji je tijekom ljeta izgubio čak šest odličnih igrača dok su u klub "sletjele" tek tri novopridošlice još nepotvrđenih vrhunskih kvaliteta: "Ne treba gledati prošlost već samo budućnost."

"Svatko tko je prošlih sezona igrao u našim redovima odlično je odrađivao svoju ulogu. Ovo je nova momčad, no siguran sam da će i sada svaki igrač moći odraditi ono što se od njih očekuje. Što se pak novopridošlica tiče veliki plus za Aguinagaldea i Canellasa je poznavanje jezika što će im nedvojbeno olakšati privikavanje na novu sredinu dok će Evdokimovu vjerojatno trebati nešto više vremena", zaključio je Dujshebaev.

Nakon dvostruke krune prošle godine Talant je upitan i kakva su točno očekivanja od aktualne sezone: "Kao i svake godine cilj je pobijediti u svakom susretu i osvojiti sve moguće titule. Međutim, isto tako treba imati na umu i da smo još uvijek na samom početku i da nas tek čeka dug i trnovit put do novih ostvarenja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!