Zimski sportovi

Video: Ponekad ni Ovečkin nije dovoljan

Ante Jukić • srijeda, 07.10.2009.
Video: Ponekad ni Ovečkin nije dovoljan
Foto: EPA

U najintrigantnijem dvoboju noćašnjeg programa NHL-a, Philadelphia Flyersi nanijeli su prvi ovosezonski poraz Washington Capitalsima, kojima nije pomogla ni još jedna sjajna predstava Alexa Ovečkina. Flyersi su, naime, u svojim redovima imali još boljeg čovjeka - Mikea Richardsa...

Philadelphia Flyersi i Washington Capitalsi međusobni su dvoboj u Wachovia Centru dočekali sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone, tako da je bilo jasno kako će jedna od ovih momčadi noćas upisati prvi poraz. Kocka, i to u punom smislu riječi, je na kraju pala na goste iz glavnog grada, koji se kući ipak vraćaju s jednim osvojenim bodom.

Nakon mirne prve trećine, u kojoj su mreže mirovale, drugih 20 minuta utakmice ponudilo je pravi spektakl. Tek nešto više od sedam minuta po povratku na led, na semaforu je već stajalo 2:2, a glavni akter tog dijela dvoboja bio je nezaustavljivi Alex Ovečkin, čiji su pogoci u dva navrata neutralizirali prednost koju je Flyersima najprije donio Richards, a potom i Timonen. Još jedna sjajna večer ruskog superstara ravnodušnim nije mogla ostaviti ni njegovog imenjaka i sunarodnjaka Semina, koji u 13. minuti druge trećine pogađa za 3:2 Capitalsa, prije nego će Mike Richards, u razmaku od samo 18 sekundi kompletirati svoj hat-trick i ponovno dovesti Flyerse u vodstvo.

Naravno, s obzirom na sve što smo vidjeli u urnebesnoj drugoj trećini, bilo je jasno da je ova utakmica daleko od rješenja, što se pokazalo točnim. Red je sada došao na Capitalse - u devetoj minuti posljednjeg perioda situaciju s igračem više je, za svoj drugi pogodak večeri, iskoristio Semin, da bi se tek nešto više od minutu poslije u listu strijelaca upisao i Morrison, i gosti opet vode. Za većinu okupljene publike neugodnih 4:5 svijetlilo je sve do četiri minute prije kraja, kada Hartnell poravnava na 5:5 i odvodi utakmicu u produžetke. U čovjeka odluke prometnuo se tada Danny Briere, podarivši si, tako, najbolju moguću čestitku za 32. rođendan.

Pomalo u sjeni spektakularnog obračuna u Philadelphiji, ostale su sve utakmice noćašnjeg programa, pa tako i dva kanadska derbija. Ottawa Senatorsi na gostovanju u Torontu ostvarili su prvu pobjedu sezone, dok su, pak, svoje velike ontarijske rivale ostavili na čekanju njihove prve. Dvoboj u Air Canada Centru odlučen je u drugoj trećini, kada su Donovan i Alfredsson osigurali gostima, pokazat će se na kraju, nedostižnu prednost. Poraz Maple Leafsa u posljednjoj je dionici tek ublažiti uspio Stajan.

Jedan pogodak učinio je razliku i u dvoboju Calgaryja i Montreala, s razlikom što su ovdje slavili domaćini. Iako je gol odluke, za 4:3 odmah na startu posljednje trećine, postigao Staffan Kronwall, prvo ime Flamesa bio je dvostruki strijelac Eric Nystrom.

Do minimalnih domaćih pobjeda stigli su još i Carolina Hurricanesi (nakon kaznenih udaraca bolji od Tampe), Minnesota Wildsi (Brunette u produžetku za 4:3 kontra Anaheim Ducksa) te Edmonton Oilersi, koji su u raspucavanju bili bolji Dallas Starsa, kojima na putu do pobjede nisu pomogla ni dva pogotka Morrowa.

San Jose Sharksima, pak, na gostovanju u susjednom Los Angelesu nisu dovoljna bila ni dva gola Setoguchija, ni novi pogodak novopridošlog Heatleya, s obzirom da su domaći Kingsi postigli čak šest "komada", čime su, barem na kratko, osigurali primat u Kaliforniji.

NHL, rezultati, 06.10.2009: Toronto - Ottawa 1:2, Philadelphia - Washington 6:5 (OT), Carolina - Tampa Bay 2:1 (SO), Minnesota - Anaheim 4:3 (OT), Calgary - Montreal 4:3, Edmonton - Dallas 5:4 (SO), Los Angeles - San Jose 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!