Nogomet

"Ševčenko mi uvijek zabije gol"

Borna Rupnik • srijeda, 07.10.2009.
"Ševčenko mi uvijek zabije gol"
Foto: Kristijan Komarica

Rijetko kada je hrvatska javnost toliko pričala o nekom kvalifikacijskom ogledu u kojem neće istrčati igrači u kockastim dresovima. Englezi u Ukrajini odlučuju o našoj sudbini, a Fabio Capello upozorava na Andriya Ševčenka...

Prva dobra vijest za Hrvatsku prije subotnjeg dvoboja Ukrajine i Engleske bila je da je Fabio Capello pozvao svoj najjači sastav te da ne želi dopustiti bilo kakvo opuštanje. Nešto lošiju vijest prezentirao je sam Capello.

"Engleska mora biti pažljiva. Ševčenko uvijek zabije gol kada igra protiv moje momčadi. Uvijek. To je nevjerojatno", rekao je talijanski stručnjak.

Zatim je podsjetio na englesku pobjedu u Londonu (2:1): "Na Wembleyu je zaigrao samo u posljednjih 20 minuta i opet je bio strijelac. Isto se događalo i dok sam radio u Italiji. Stvarno mi je teško to povjerovati, ali nadam se da će s ovim dvobojem taj niz završiti".

Capello želi eliminirati i najsitnije pogreške u svojoj reprezentaciji, a bilo ih je na prijateljskom susretu protiv Nizozemske u kolovozu: "Srećom, gluposti smo radili u prijateljskim utakmicama, a ne u onim kvalifikacijskim. Tu smo zabijali dosta golova i dobro se branili". To je vrlo dobro osjetila i Hrvatska.

Opisao je i dio engleskih priprema: "Igračima uvijek pokazujem snimke i obično pričam s braničima te cijelom skupinom. Svi moraju shvatiti što se događalo na prošlim utakmicama kako ne bismo ponavljali iste pogreške".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!