Nogomet

"Capello traži profesionalizam"

Borna Rupnik • četvrtak, 08.10.2009.
"Capello traži profesionalizam"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Jedna od najvećih prijetnji hrvatskom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u subotu će biti Andriy Ševčenko. Fabio Capello već se požalio da mu Ukrajinac svaki puta zabije gol, a Ševčenko je svjestan važnosti susreta i spreman je dati sve od sebe...

Okršaj Ukrajine i Engleske mogao bi poslužiti Andriyu Ševčenku da pokaže svojim nekadašnjim poslodavcima kako njegova slabija izdanja u dresu Chelseaja nisu bila odraz stvarne kvalitete. No, ukrajinski napadač odbacuje bilo kakve priče o osveti.

"Moje je ime već zapisano u knjige europskog nogometa, ne moram se opet dokazivati. Nemam se namjeru osvećivati jer mislim da mi epizoda na Stamford Bridgeu nije uništila karijeru. Zapravo, privlači me pomisao na igranje protiv bivših suigrača; na meni je samo da dobrom predstavom pomognem Ukrajini svladati Englesku", rekla je žuta sedmica.

Isto kao i njegov izbornik, Ševčenko ne bježi od pritiska. Zna da cijela Ukrajina iščekuje pobjedu koja bi sigurno postala jedna od najvećih u povijesti njegove reprezentacije. "Taj je dvoboj odlučujuć za cijelu Ukrajinu. Neće bit lako, ali želimo prije svega pobjedu. Broji se samo rezultat", kaže Ševečenko.

Pritom ne smatra da će Capellova Engleska nešto darovati njegovim sunarodnjacima: "Englezi će biti koncentrirani i odlučni. Znam da Capello traži profesionalizam do zadnjeg trenutka. Mi imamo prednost domaćeg terena, ali Engleska je dovoljno kvalitetna da pobijedi u bilo kojoj zemlji".

Osim toga, zna da posljednje ukrajinske izvedbe ne ulijevaju previše optimizma: "Želimo li slaviti, moramo poboljšati svoju igru. Bez toga su nam šanse minimalne. Trenirao sam s Terryjem i znam koliko je dobar, ali svejedno moramo vjerovati u uspjeh".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!