Košarka

Jennings opasno prijeti Ukiću

Branimir Korać • četvrtak, 08.10.2009.
Jennings opasno prijeti Ukiću

Sinoć je u NBA ligi bio bogat program, odigran je velik broj pripremnih utakmica, a u svim izuzev jedne pobjedu su odnijeli domaćini. Jedini uspješni gosti bili su Portland Trail Blazersi. Milwaukee je poražen u Detroitu, a Roko Leni Ukić nije dobio veliku minutažu...

Toronto Raptorsi još jednom su zaigrali bez Hede Turkoglua i Chrisa Bosha i upisali su još jedan poraz. Novi poraz stigao je protiv Philadelphije koja je bila bolja 84:79. Prva petorka Sixersa odradila je najveći dio posla i najzaslužnija je za stvaranje prednosti na putu do pobjede. Thaddeus Young ubacio je 11 poena dok je Samuel Dalembert dodao deset poena i sedam skokova, a kod Raptorsa po 12 poena ubacili su Marco Belinelli i Sonny Weems. New Orleans je bio blizu katastrofe u dvoboju protiv Atlante. Hawksi su vodili na poluvremenu 62:36 i činilo se kako će pregaziti Hornetse, međutim u nastavku je New Orleans uspio smanjiti zaostatak i upisati pristojniji poraz 108:102. "Rano smo ih zaskočili, bilo je dobro vidjeti kako smo bili složni i dobri u napadu iako nam je ovo bila prva utakmica", rekao je Josh Smith. Hornetse su predvodili Bobby Brown s 23 poena i Chris Paul s 20 poena i sedam asistencija. Sean Marks dodao je 11 skokova. Kod Hawksa 19 poena ubacio je Jeff Teague, 17 poena i pet skokova dodao je Zaza Pachulia, a 11 skokova Mario West.

Orlando je na svom parketu svladao Miami 90:86. Vince Carter debitirao je u dresu Magica pred svojim navijačima, no nije se proslavio. Iz igre je šutirao 2/11 i očito još nije namjestio ruku. Dobru utakmicu kod pobjednika igrali su Ryan Anderson koji je ubacio 16 poena uz pet skokova, Mickael Pietrus s 14 poena te Dwight Howard s 11 poena, devet skokova i pet blokada. Kod poraženih Dwyane Wade ubacio je 17 poena, a James Jones 16 poena.

Vanjska linija Pistonsa napravila je puno nereda Milwaukeeju. Pistonsi su slavili 113:104, a Roko Ukić ponovno nije dobio veliku priliku. Igrao je tek šest minuta i promašio jedno polaganje i uhvatio tri skoka. Loša vijest po Ukića je dobra igra Brandona Jenningsa koji je opet bio vrlo agresivan i ubacio 18 poena uz šest asistencija i šest ukradenih lopti. Ersan Ilyasova dodao je 14 poena. Kod Pistonsa Ben Gordon ubacio je 24 poena, Will Bynum 23 uz šest asistencija, a Rodney Stuckey 21.

Rookie Memphisa Sam Young odigrao je veliku četvrtu četvrtinu i odveo Grizzliese do pobjede protiv Oklahome 99:91. U četvrtoj dionici Young je ubacio 15 poena i tako stigao do titule igrača utakmice. Susret je završio s 22 poena, a 18 poena dodao je Rudy Gay. Kod Oklahome Kevin Durant ubacio je 17 poena, 16 poena uz pet skokova upisao je D.J. White, a deset asistencija dodao je Russell Westbrook.

Na parket se vratio Kevin Garnett, ali niti to nije pomoglo Celticsima. Houston je na kraju slavio 96:90 u utakmici u kojoj su treneri isprobali gotovo sve igrače koje su imali na raspolaganju. Aaron Brooks bio je posebno raspoložen s ubačenim 21 poenom, a po 12 poena dodali su Will Conroy i Carl Landry. Kod Celticsa Glen Davis ubacio je devet poena uz četiri skoka.

Kobe Bryant nije izgledao zadovoljno nakon dvoboja s Golden State Warriorsima. Razlog nezadovoljstva bilo je suđenje novih sudaca koji su mu bez kompleksa zalijepili tehničku nakon jednog prigovora. No unatoč tome Lakersi su lako slavili 118:101 u izvjesnom susretu u kojem su Warriorsi tek ua završnici malo smanjili zaostatak. Kod Lakersa Andrew Bynum ubacio je 24 poena uz pet skokova, a Kobe Bryant 22 poena uz devet skokova. Kod poraženih Anthony Morrow ubacio je 25 poena, a Anthony Randolph 18 poena uz 12 skokova.

Jedini koji su bili uspješni u gostima su Portland Trail Blazersi koji su slavili kod Sacramenta 89:86. Blazersi su kontrolirali rezultat do završnice kada se Sacramento dovukao na minus tri, a veseli još jednom odlična igra Grega Odena koji pokazuje veliki napredak. Oden je ubacio 20 poena uz 12 skokova, a Juwan Howard dodao je 12 poena. Igrao je i Brandon Roy iako je McMillan najavio poštedu za njega zbog ozljede, no Roy je sam tražio da nastupi. Kod poraženih Kevin Martin ubacio je 28 poena, a Tyreke Evans dodao je 14.

NBA, predsezona:
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 79:84
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets 108:102
Orlando Magic - Miami Heat 90:86
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 113:104
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 99:91
Houston Rockets - Boston Celtics 96:90
LA Lakers - Golden State Warriors 118:101
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 86:89.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!