Ostali sportovi

7. Zagreb Karate Fest

Sportnet • petak, 09.10.2009.
7. Zagreb Karate Fest

Karate sport ima dugu tradiciju u Republici Hrvatskoj, a počeci su mu pedesetih godina u Zagrebu. Zadnja dva desetljeća karate je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportova, a ujedno je i najmasovniji borilački sport u Hrvatskoj (38 karate klubova u Zagrebu i preko 140 u Hrvatskoj). Karateom se uspješno bavi i ženska i muška populacija. Hrvatska ima mnoštvo europskih i svjetskih medalja, a žene su bile podjednako uspješne kao i njihove muške kolege...

Zagrebački karate savez u suradnji sa Hrvatskim karate savezom, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, 17. listopada organizira veliku međunarodnu karate priredbu pod nazivom Zagreb Karate Fest.

Priredba se sastoji od dva natjecanja TOP TEN za žene (s početkom u 19.30 sati) i Otvoreno prvenstvo Zagreba (s početkom u 9.00 sati), na kojem se predviđa nastup oko 800 natjecatelja iz više zemalja. Priredba ima za cilj afirmaciju Hrvatske i Zagreba u svijetu, te afirmiracije karate sporta u Hrvatskoj i Zagrebu.

Ovom priredbom osobito se želi afirmirati bavljenje sportom ženske populacije. U tu svrhu organizira se vrhunska karate priredbu za žene pod nazivom TOP TEN na kojem će nastupiti 10 aktualnih, seniorskih osvajačica medalja sa Svjetskog i Europskog prvenstva: Eva Medvedova (Slovačka), Elisa Au Fonseca (SAD), Maria Sobol (Rusija), Nadja Bratic (Kanada), Katarina Strika (Srbija), Arnela Odžaković (BiH), Ema Aničić (Hrvatska), Jelena Kovačević (Hrvatska), Petra Volf (Hrvatska), Ana-Marija Čelan (Hrvatska).

Uz to održat će se i susret ženske reprezentacije Hrvatske protiv ženske selekcije Svijeta.

Program je na rasporedu u subotu, 17. listopada u Zagrebu, Dom sportova, dvorana 2, s početkom u 19.30 sati (završetak predviđen u 21.00 sati).

Prihod od ulaznica je namjenjen u humanitarne svrhe Zakladi „Ana Rukavina“, a očekuje se oko 3.000 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!