Nogomet

"SP bez Messija bi bila tragedija"

Vedran Attias • petak, 09.10.2009.
"SP bez Messija bi bila tragedija"
Foto: Tomislav Pacak

Bivši trener Dinama (tadašnje Croatije), Osvaldo Ardiles, se nada kako Maradona i njegova Argentina mogu do Svjetskog prvenstva, no upozorava kako će trebati puno truda da bi Messi i društvo izborili svoje mjesto u Africi...

Argentina stoji vrlo loše u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici pa je sve više onih koji se boje kako velika nogometna nacija neće putovati u Afriku. Diego Maradona i njegovi izabranici doživjeli su četiri poraza u posljednjih pet utakmica i nalaze se na petom mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije, no posljednje kolo gostuju u Urugvaju koji se nalazi mjesto iza njih s bodom manje.

Osvajač Svjetskog prvenstva 1978. i bivši trener tadašnje Croatije Osvaldo Ardiles ne želi niti pomišljati kakva bi to bila šteta za svjetski nogomet kada Argentina predvođena genijalnim Messijem ne bi bila na najvećoj smotri: "Zamislite Svjetsko prvenstvo bez Messija?! Tragedija; on je najbolji igrač na svijetu. Peru je najslabija momčad u Južnoj Americi i mislim da ćemo njih dobiti, no sigurno neće biti lako; iako igramo doma."

Ardiles je uvjeren kako se u momčad uvukla nervoza zbog mogućeg neuspjeha, a pritisak također radi svoje: "Cijela momčad je nervozna jer svaki igrač zna kako moraju pobijediti; za cijelu naciju." Bivši argentinski reprezentativac i smatra kako je Peru puno lošiji i u vrlo lošem stanju: "Prije su bili dobri, no danas niti niti blizu. Igrači se svađaju sa Savezom, izbornik s igračima, nudio je ostavku koja nije prihvaćena i jednostavno vlada rasulo."

Argentinski stručnjak locirao je probleme u neuigranosti: "Argentina ima najboljeg igrača na svijetu, ima Teveza, Mascherana i dosta sjajnih igrača, no Argentinac nije momčad: vrhunski igrači ne znače istu takvu momčad." Unatoč tome, Ardiles koji i dalje živi u Londonu gdje i igrao u Tottenhamu vjeruju u uspjeh: "Siguran sam da će se Argentina kvalificirati; pa makar i kroz dodatne kvalifikacije protiv Kostarike."

Uspije li doći do SP-a ili ne, Maradonina sudbina bit će ista: "Znam da ga dosta ljudi iz nogometnog saveza želi maknuti i ako se i kvalificiramo - sumnjam da će on voditi momčad na natjecanju. Opet, s Maradonom se nikad ne zna", završio je Osvaldo Ardiles.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!