Zimski sportovi

Dallas zaustavio Calgary, ozljeda Franzena

Krešimir Ferlak • subota, 10.10.2009.
Dallas zaustavio Calgary, ozljeda Franzena

Nakon četiri uvodne pobjede, došlo je vrijeme da i Calgary Flamesi potpišu poraz. Dogodilo se do u njihovoj dvorani protiv Dallas Starsa. U drugoj utakmici večeri Carolina je bila uvjerljiva protiv Floride...

Sudeći po tome kakvu su igru Panthersi pružili protiv Caroline, bilo bi im možda bolje da su ostali u Europi. Igra sa puno pogrešaka koštala ih je visokog poraza u Raleighu, a sve je bilo riješeno već u prvom periodu. Prvo je sa igračem manje Tom Kostopoulos doveo Hurricanese do vodstva, a do kraja prvog dijela zabio je finski dvojac Jussi Jokinen i Tuomo Ruutu.

U nastavku su gosti iz Floride krenuli malo angažiranije, ali opet su primili gol. Sada je zabio Ray Whitney. Tek nakon toga Panthersi smanjuju pogotkom Shawna Matthiasa. Međutim, u trećem dijelu opet domaćini uzvraćaju sa tri nova pogotka, a postigli su ih redom Matt Cullen, Rod Brind'Amour i Jay Harrison. Konačnih 7:2 par minuta prije kraja postavio je Michael Frolik.

Bila je to druga pobjeda Caroline, a ujedno i drugi poraz Floride, za kojeg pravog opravdanja nema. Zna to i trener Panthersa, Pete DeBoer. ˝Svaka čast Carolini, odigrali su odličnih prvih dvadeset minuta i utakmica je već bila gotova. Radili smo previše pogrešaka, a oni su to iskoristili˝, izjavio je trener gostiju nakon susreta. Panthersi se okreću novim izazovima, a već danas im u goste stiže New Jersey, dok Carolina gostuje u Tampi.

Detroit ostao bez Franzena

Šok u Detroitu. Zbog ozljede ligamenata koljena, Johan Franzen mora na operaciju i sa leda će izbivati najmanje 4 mjeseca! Grozna je to vijest za Red Wingse, koji su se nadali da bi Franzen mogao biti možda i prvi strijelac ekipe ove godine. Kada se još pridodaju odlasci Mariana Hosse,Mikaela Samuelssona i Jiri Hudlera vidi se da Detroit trenutno igra bez četiri igrača koji su prošle sezone postigli ukupno 116 golova! To nije lako nadoknaditi, ali Detroit je poznat po tome da uvijek uspješno sakrije nedostatke. Vidjet ćemo kako će im sada to uspjeti.

Dallas je odigrao najboljih 60 minuta dosadašnje sezone i zasluženo odnio bodove iz Calgarya. Pengrowth Saddledome je nazočio pravoj lekciji koju su Starsi očitali Flamesima, a to nije nešto na što su njihovi navijači naviknuti. Calgaryu je ovo prvi poraz sezone nakon četiri uvodne pobjede, dok su Starsi okusili slast prve pobjede sezone.

Prvi pogodak su gosti postigli nakon samo minute igre, a zabio je Mike Ribeiro. Nakon toga više nije bilo golova u prvom periodu, iako je bilo prilično šansi sa obje strane. Gosti su povećali vodstvo u prvoj minuti drugog perioda preko Brenta Sutherbya. Dion Phaneuf je tri minute kasnije vratio Flamese u igru, da bi sredinom perioda Tom Wandell povisio na 3:1 za Dallas.

U trećem dijelu Dallas je bio bolji, ali priliku sa igračem više Flamesi su pretvorili u pogodak i opet došli na gol zaostatka. Strijelac je bio Nigel Dawes. Međutim, opet je odgovor Dallasa bio brz, četiri minute kasnije Loui Eriksson je vratio na dva razlike. Konačnih 5:2 postavio je Brad Richards u posljednjim trenucima susreta kada su domaćini povukli vratara, pa je napadač Dallasa pogodio praznu mrežu.

Nhl, rezultati, 9.10.2009.: Carolina – Florida 7:2, Calgary – Dallas 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!