Zimski sportovi

Video: Alba odnijela bodove

Martina Oštrić • nedjelja, 11.10.2009.
Video: Alba odnijela bodove
Foto: Kristijan Komarica

Devet dana nakon poraza u produžetku Medveščak se, ovoga puta na domaćem terenu prepunog Doma sportova, susreo s mađarskom Albom. Medvjedi su tražili osvetu, no na kraju su ih Mađari opet, bar što se rezultata tiče, nadigrali, te pobjedom od 3:4 odnijeli bodove iz Ledene dvorane...

Medveščak je protiv izravnih konkurenata za play off tražio vrijedne bodove na domaćem terenu. Na njihovu žalost, to im nije pošlo za rukom. Nakon pet minuta igre, u trenutku kada je na klupi za kažnjene sjedio Luka Žagar, Krisztian Palkovics postigao je prvi gol na utakmici. Palkovics je izbio sam pred domaćeg vratara Roberta Kristana, te nakon loše reakcije Sandrocka koji nije želio riskirati i drugo isključenje hrvatskog prvaka poentirao.

Minutu kasnije novi šok za domaćine. Janos Vas zaboravljen je od strane domaće obrane i ostavljen sam ispred Kristana te puca na gol. Iako je Slovenac na golu Medveščaka uspio obraniti udarac, pločica se odbija i ulazi u gol.

Nije ni Medveščak bio bez šansi u prvom dijelu. U četvrtoj minuti novopridošli Brad Smith koristi igrača više te u dva navrata upućuje udarac na gol, no oba puta brani mu mađarski golman Heteny. Možda i najbolju priliku u prvom dijelu imao je Aaron Fox s igračem manje. Fox je presjekao Palkovicsev napad te izbio sam pred golmana, no gostujući golman upisuje još jednu obranu.

U drugoj trećini potpuno drugačije lice Medveščaka. Napadi su konkretniji, tempo je brži, nivo igre je veći, a koliko su se domaći hokejaši bacili u napad govori i podatak od čak 22 udarca domaćih u okvir gola u drugoj trećini. Ponajviše zahvaljujući golmanu Hetenyu Medvjedi ranije nisu došli do smanjenja rezultata. No, u 34. minuti Mike Prpich konačno pogađa. Conrad Martin pucao gotovo s plave crte, a nakon još jedne obrane Zoltana Hetenyja Prpich hvata odbijanac i sprema ga iz leđa mađarskog golmana.

Nakon postignutog pogotka Medvjedi su dobili krila. Do kraja trećine, u 38. minuti još je jednu priliku promašio Guidarelli, kada se našao sam pred golom, a propuštena je prilika i u samoj završnici, kada se gužva pred Hetenyjem nije uspjela kapitalizirati.

U trećoj su trećini hokejaši Medveščaka išli na sve ili ništa. Napadi su, već u drugoj minuti nastavka urodili plodom. Do izjednačenje Medvjedi su došli prekrasnom solo-akcijom Foxa, koji je podigao pak na palicu i ubacio ga u minijaturni prazni prostor s desne strane Hetanyja.

Ubrzo nakon gola na hlađenje je poslan Joel Prpic, što se pokazalo ključnim u naletu domaćina u pohodu na treći pogodak. Mađari su znali iskoristiti trenutak naše slabosti te je Arpad Mihaly na asistenciju Ladanyja ponovno doveo Mađare u vodstvo.

Bez obzira na primljeni gol hokejaši Medveščaka i dalje igraju svoju igru. U 49. minuti ponovno zahvaljujući odličnom Hetanyju nisu uspjeli iskoristiti gužvu pred golom nakon čega gostujući golman gubi živce i udara jednog našeg igrača i dobiva dvije minute kazne. U odlično izrađenoj akciji trojca Žagar - Sertich - Ouellette s igračem više posljednje spomenuti ponovno donosi Zagrebašima izjednačenje.

Na žalost, slavlje Medvjeda trajalo je samo četiri minute. Već u 52. minuti Daniel Fekete isprobava svoj šut s dva metra, da bi tri minute kasnije po posljednji put doveo svoju momčad u vodstvo. Janos Vas je pucao, a obrana je još jednom loše reagirala ne očistivši prostor ispred Kristana, što je prilika kakvu Vas nije propustio.

Sve su igrači Medveščaka pokušali kako bi spasili barem bod kod kuće, pa tako vrijedi izdvojiti i još jedan udarac odličnog Smitha u 57. minuti, no mreža gostiju još jednom ostaje netaknuta.

Minutu prije kraja trener Sacilotto zove time out te vadi Kristana s vrata i uvodi šestog igrača na led. Unatoč brojnim pokušajima domaći ipak nisu uspjeli postići gol, te nakon 12 kola ostaju na 11 bodova.

Domaći igrači s pravom mogu žaliti za izgubljenim. Alba nije pokazala da je bolja momčad, no previše neiskorištenih šansi i na trenutke izgubljena obrana domaćih odnijela je bodove u Mađarsku, mada bi neriješeni rezultat možda bio i najpravedniji.

Rezultat utakmice:
Medveščak - Alba 3:4

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

12. kolo

Acroni Jesenice1:4LIWEST BW Linz
Telemach Olimpija2:3 *Vienna Capitals
Villacher SV4:5 *KAC
Graz 99ers7:4Red Bull Salzburg
Medveščak3:4Alba Volán
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!