Ostali sportovi

Varaždin startao pobjedom u gostima

Mateja Gošćiej • ponedjeljak, 12.10.2009.
Varaždin startao pobjedom u gostima

Najavljivan marš na sam vrh 1. Hrvatske odbojkaške lige OK Varaždin, očito nije bio tek pusta priča, jer su u otvaranju nove sezone na prvom gostovanju uzeli sva tri boda. U ostala tri susreta, domaći su očekivano prvenstvo otvorili osvajanjem bodova.

3:1 u setovima, naizgled lako, Varaždinci su u 1. kolu 1. odbojkaške lige slavili nad domaćinom, momčadi Mladost iz Kaštel Lukšića. Ove dvije ekipe uvijek su odigravale na način da domaćin uzima bodove, a gostujuća ekipa tek set, a sada se situacija promijenila. Očito pripremljena ekipa Varaždina ove će godine biti težak protivnik svakome, a to su najavili sjajnom igrom na našem jugu. U susret su ušli snažno, pritom dokazavši Kaštelu što ga čega. Prvi set je pripao gostima, koji su domaćinu dopustili 19 poena. No nadmoć Varaždinaca nije bila dugog vijeka, kada domaći uzvraćaju i u drugom setu ostavljaju svoje goste na jedva primjetnih 16 poena.

Kada je bilo za očekivati da Mladostaši završe susret dobivanjem još dva preostala seta, momci iz Varaždina ne dopuštaju njihovu dominaciju, pa se dugo igra poen za poen. Pri kraju trećeg seta gosti se odvajaju na poen, dva što se pokazalo dovoljnim u njegovoj završnici, koja je otišla u njihove ruke 25:21. S ponovo jednim setom minusa, Kaštelani su dali sve od sebe da poravnaju rezultat, a s druge strane odbojkaši Varaždina stisnuli su zube i muški se suprotstavili do kraja. To im se i isplatilo. U triler završnici deblji su kraj iščupali domaći, koji su s 26:28 u četvrtom setu izgubili prve domaće bodove ove sezone.

Ako smo o utakmici u Kaštel Lukšiću govorili kao o pravoj borbi, što bi tek trebali reći za susret u dvorani SGC Aton u Nedelišću. Drama od prve do posljednje minute odvijala se između domaćeg Međimurje Centrometala i gostujućeg Bjelovara. Iako su Međimurci naposljetku izvukli sva tri boda, te na najbolji mogući način otvorili sezonu pred svojom publikom, ovaj je susret bilo teško gledati, a kamoli igrati. Šibenčani su ove sezone odlučni da osvijetle obraz nakon prošlogodišnjeg teško ostvarenog opstanka u ligi, a da su ove godine spremni napasti, u uvodu su najbolje pokazali.

Nakon vodstva domaćih, baš kada je bilo najpotrebnije, gosti su poravnali kod 20:20. Učinili su to serijom od četiri poena, preko sjajnih na bloku, Jurlina i Perića. Izjednačen rezultat nagoviještao je tijesni finiš, koji je završen tek nakon osme set lopte za goste. Centrometal jednu nije iskoristio, što im se obilo o glavu s velikih 33:31. Drugi i treći set donijeli su mirniju igru u kojoj su dečki iz Črečana pokazali pravu domaćinsku partiju. S 2:1 u džepu očekivao se mirniji nadolazeći set, no Šibenčani su se borili do kraja. S 29:27, Međimurci su ipak uzeli set, baš kao i napeti susret konačnim rezultatom 3:1.

Karlovac je bio najuvjerljiviji proteklog vikenda, kada je već u prvom kolu po poen razlici zaslužio sam vrh tablice. Karlovčanima u goste stigao je novajlija u ligi, MOK Gornja Vežica, koji se nije mogao nositi s visokim i uigranim domaćinom. Osvojili su tek 37 poena, što im ne daje mnogo nade u daljnjem prvenstvu. Prvi set završen je s 25:8, drugi već s nešto manjom razlikom 25:17 kada se Karlovac opustio, a nepropusnu igru na mreži vratili su u posljednjem setu kada je bilo 25:12.

Jednako uvjerljiv s 3:0 kod kuće bili su Riječani. Bez ispaljenog metka pao je Daruvar, koji se nije znao suprotstaviti interligašu kao što je MOK Rijeka. U uvodnom setu bilo je 25:16, u drugom su setu domaćini gostima dopustili još dva poena manje, da bi odbojkaši Daruvara u trećem setu dali sve od sebe za brojku od 17 poena. Neugodna Rijeka još će zadati mnoge glavobolje ove sezone, baš kao i Varaždin i Karlovac.

1.A hrvatska odbojkaška liga – seniori, 1. kolo:
OK MLADOST KL - OK VARAŽDIN 1:3 (19:25,25:16,21:25,26:28)
OKM CENTROMETAL - MOK ŠIBENIK 3:1 (31:33,25:17,25:21,29:27)
OK KARLOVAC - MOK GORNJA VEŽICA 3:0 (25:8,25:17,25:12)
MOK RIJEKA - OK DARUVAR 3:0 (25:16,25:14,25:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!