Rukomet

Nexe svladao prvu prepreku

Ivana Strahija • utorak, 13.10.2009.
Nexe svladao prvu prepreku

Našički premijerligaši, naši predstavnici u elitnom Kupu EHF-a, uspješno su svladali prvu prepreku natjecanja te odličnom igrom pobijedili talijanski Gammadue Secchia na gostujućem parketu.

S +5 vratili su se Našičani iz Italije, svladavši talijanskog predstavnika Gammadue Secchia i time širom otvorivši vrata iduće faze natjecanja.

Pod vodstvom trenera Kasima Kamenice, Našičani su u goste stigli potpuno sigurni u svoju snagu, što su i dokazali izjednačenom igrom u prvih 30 minuta susreta u Rubieri. No, premda se nisu bojali protivnika, Našičani nisu ni igrali na svojoj uobičajenoj razini, a najveće su im probleme u preuzimanju vodstva stvarale mnogobrojne tehničke pogreške.

U drugom je dijelu susreta Nexeu trebalo devet minuta da napravi +2, no uz bolju i koncentriraniju igru. Slijedi još jedna "žuta minuta" Našičana, domaći opet izjednačuju, da bi se naši predstavnici konačno opet zbrojili i otišli na sigurnih +5, koje su do kraja mogli i povećati.

Najbolji je strijelac za Nexe bio Eter sa šest pogodaka, dok se kod domaće ekipe istaknuo Da Silva s devet golova.

Nakon ovakvog odličnog rezultata u uzvratu koji se igra 17. listopada u Našicama ne bi trebalo biti problema. Trener Kamenica najavljuje bolju igru svoje ekipe, kojoj će u svladavanju protivnika pomoći i puna dvorana. Utakmica se igra u 19 sati.

Kup EHF-a, 2. kolo:
Gammadue Secchia – RK Nexe 25:30 (12:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!