Nogomet

Eriksson pregovara sa Sjevernom Korejom

Borna Rupnik • srijeda, 14.10.2009.
Eriksson pregovara sa Sjevernom Korejom
Foto: Sandro Donda

Sven-Goran Eriksson nije uspio na klupi Meksika, potom se vratio u Englesku kao izvršni direktor četvrtoligaša Notts Countyja, a ovih će dana otputovati u Sjevernu Koreju kako bi dogovorio preuzimanje tamošnje reprezentacije...

Sjeverna Koreja uspjela je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo te će u Južnoafričkoj Republici nastupati zajedno sa svojim južnim susjedima, a kako bi ostvarila što bolji rezultat, čelnici Sjevernokorejskog nogometnog saveza obratili su se Sven-Goranu Erikssonu.

Sadašnji se izbornik Kim Jong-Hun nalazi na udaru kritika jer mnogi smatraju da stil igre koji njegova momčad pokazuje neće biti dovoljno dobar u ljeto 2010. godine. Naime, Sjeverna Koreja prima malo golova, ali malo i postiže - manje od jednog gola po susretu. Činjenica da je Kim Jong-Hun u kvalifikacijama preskočio Iran i Saudijsku Arabiju očito se brzo zaboravila.

Eriksson želi dogovoriti svoju posudbu - i tako zadržati posao u Notts Countyju - a eventualna bi suradnja vjerojatno trajala samo do završetka Svjetskog prvenstva.

Posljednji je put Sjeverna Koreja na svjetskoj smotri nastupila 1966. godine u Engleskoj i ostavila vrlo dobar dojam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!