Ostali sportovi

Ponovno radi Univerzalna športska škola

Sportnet • četvrtak, 15.10.2009.
Ponovno radi Univerzalna športska škola

U utorak, 13. listopada u prostorijama Hrvatskog školskog športskog saveza održana je konferencija za novinare. Konferenciju je sazvao i organizirao Hrvatski školski športski savez kako bi najavili početka rada 3. godine Univerzalne športske škole. Konferenciji su prisustvovali predstavnici iz 13 županijskih školskih športskih saveza, dopredsjednik HŠŠS-a, Dragutin Miklečić i domaćin konferencije, predsjednik HŠŠS-a, Franjo Arapović...

Predsjednik Arapović govorio je o dosadašnjem radu Univerzalne športske škole, te najavio da ove školske godine, program Univerzalne športske škole ima još više odjeljenja. Od prošlogodišnjih 209, ove godine program je narastao na 288 odjeljenja. U ime Županijskih saveza školskog športa prisutnima se obratio predsjednik Sisačko-moslavačkog školskog športskog saveza, gospodin Nikola Perković. U svom obraćanju gospodin Perković je pohvalio dosadašnji rad i sjajnu organizaciju kako HŠŠS-a tako i odgovornih ljudi u županijskim organizacijama.

Dopredsjednik Miklečić istaknuo je iznimnu stručnost ovog programa i najavio skori izlazak iz tiska Priručnika za rad koji će uvelike pomoći profesorima TZK da rad u univerzalnoj športskoj školi podignu na još višu razinu. Nakon obraćanja prisutnima uslijedilo je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji na provedbi programa univerzalne športske škole između Hrvatskog školskog športskog saveza i Županijskih školskih športskih saveza. U ime HŠŠS-a dokument je potpisao predsjednik Arapović, a u ime županijskih saveza potpisnik je bio predsjednik Sisačko-moslavačkog saveza, Nikola Perković.

Nakon svečanog potpisivanja predsjednik Arapović najavio je skoru suradnju Hrvatskog školskog športskog saveza i Hrvatskog kluba olimpijaca. Riječ je o projektu u kojem bi hrvatski olimpijci sustavno i organizirano odlazili u posjet učenicima, polaznicima univerzalnih športskih škola, promovirajući pritom sport i sve vrijednosti koje iz njega proizlaze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!