Nogomet

"Najjači sastav na Zagreb"

Vedran Attias • petak, 16.10.2009.
"Najjači sastav na Zagreb"
Foto: Davor Sajko

Nakon reprezentatvih utakmica, red je došao da se vratimo domaćoj ligi. Lider prvenstva prije europske utakmice u Amsterdamu gostuje u Kranjčevićevoj kod posljednje momčadi lige, no trener Dinama Kruno Jurčić upozorava na snagu Zagreba...

Dinamo se kompletirao. Tri igrača su se vratila iz Kazahstana (Lovren, Mandžukić, Kovač), niz mladih reprezentativaca se priključio momčadi nakon velike pobjede nad Srbijom, a baš te silne pauze i izostanke trener Dinama Kruno Jurčić ne voli. Dinamovci uoči Zagreba treniraju u tri skupine i to remeti momčad koja već u Kranjčevićevoj, a posebno nekoliko dana kasnije u Amsterdamu mora biti - u top formi.

"Svi koji su bili u reprezentacijama su počeli utakmice, igrali gotovo 90 minuta i bili dobri, no svejedno ja više volim da su mi igrači na dispoziciji, ali što je tu je", počinje Jurčić uoči zagrebačkog derbija: "Trojica su pružili klasičnu dobru formu za A reprezentaciju, no došli su u Zagreb nakon šest sati leta uz četiri sata vremenske razlike i zaista se nije lako vratiti u normalan rad."

Vezane vijesti

Kao i većina, Jurčić je impresioniran igrom mlade reprezentacije: "Bio sam u Varaždinu i stvarno sam bio impresioniran. Sa svima sam jako zadovoljan; na kraju i jedan i drugi izbornik se slažu sa mnom." Jedan od najboljih igrača bio je dinamovac Ivan Tomečak; je li ga možda dobra igra u reprezentativnom dresu približila prvom sastavu?: "Nisam pristalica brzih promjena; jedna dobra utakmica te ne stavlja u prvu momčad niti jedna loša miče. Njegov direktni suparnik mora ući u krizu da bi Tomečak postao prva opcija; velim, nisam pristalica brzih promjena."

Promjena će pak u odnosu na utakmicu s Varteksom biti, a trener je sretan što konačno njegova momčad nema problema s ozljedama: "Nakon dugo vremena, osim Bišćana i Carlosa, nemamo nikakvih problema i u Kranjčevićevoj istrčavamo u najboljem sastavu."

Jurčić ne podcjenjuje Zagreb; unatoč samo jednom bodu na kontu Pjesnika: "Respektiramo Zagreb i ne zavarava nas njihova pozicija jer znamo da imaju ekipu koja vrijedi puno više. Dignuli su atmosferu kako bi napravili seriju koja će ih dignuti s dna. Naravno, iz rezultatske krize se ne izlazi preko noći."

Kao i svim momčadima, Dinamo je uvijek motiv više: "Uvijek je motiv igrati protiv Dinama i očekujem da oni pruže više nego protiv nekog drugog jer to je normalno. Uostalom, ekipa koja igra protiv nas ne zna za poraz tri-četiri kola iza toga."

Što se tiče Ajaxa, Plavi niti ne razmišljaju o toj utakmici: "Držim se svoje stare: utakmica po utakmica. Pripremamo se samo za Zagreb, a do Ajaxa onda imamo četiri-pet dana i to je dovoljno", zaključio je trener Dinama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!